מסעדת “אנה” בירושלים עם סוזוקי ויטארה טורבו

מאת: מערכת מןסטרים

ירושלים עוברת בשנים האחרונות תהליך של התעוררות והתחדשות תרבותית וקולינרית שאסור לפספס. לכן, החודש יצאנו עם סוזוקי ויטארה טורבו לגלות את אחת המסעדות המיוחדות של העיר המוכרת רק ליודעי דבר: מסעדת אנה.


כמו בפעמים קודמות בהן יצאנו לטיולי חוויה עם סוזוקי ויטארה טורבו, גם הפעם כוח המנוע הזמין והביצועים המצויינים הפכו את הנסיעה לנעימה ונינוחה, גם בעליות לבירה. מזג האוויר החורפי והגשם שירד לפרקים הפכו את הכביש לחלקלק, דבר המצריך תשומת לב בנהיגה. לשמחתנו לא היה מדובר באתגר מיוחד עבור הויטארה, שהודות למערכת ההנעה הכפולה AllGrip המחלקת את כוח המנוע בין הגלגלים בהתאם לתנאי הדרך הפגינה אחיזה מושלמת בין העיקולים העולים אל הבירה.



מסעדת “אנה” שוכנת בבית אנה טיכו הממוקם בליבה של ירושלים, ברחובות הצפופים והעמוסים שבין כיכר ציון לבית החולים ביקור חולים. בדרך לשם היינו צריכים לצלוח את התנועה הכבדה של אחר הצהריים במרכז העיר ולהגיע אל הרחובות הקטנים והציוריים, אך הקשים לתמרון. למזלנו, סוזוקי הויטארה הפגינה יכולות עירוניות מצויינות, ולאחר תמרונים בכבישי ירושלים הגענו ליעדנו ומצאנו חניה קרובה למסעדה.



צריך לשים לב כדי לא לפספס את בית אנה טיכו, כשרק שלט ברחוב הנביאים המפנה אותנו לחצר פסטורלית מבהיר לנו שאנחנו במקום הנכון. הבית המרשים הנחבא בתוך החצר, הוא נבנה באמצע המאה ה-19, והוא מהבתים הראשונים שנבנו מחוץ לחומות ירושלים. בשנת 1924 נרכש על ידי רופא העיניים המפורסם ד”ר טיכו, ובו הוא התגורר יחד עם אישתו אנה שהייתה ציירת ואמנית ידועה שהטיבה לתאר את ירושלים ביצירתה וציוריה.

הכניסה אל הבית המרשים והמשוחזר מבהירה שלא הגענו לעוד מסעדה. למעשה, הקומה התחתונה היא בכלל… מוזיאון. מוזיאון ישראל לקח על עצמו לפני מספר שנים לשפץ ולשחזר את הבניין, כשקומתו התחתונה מוקדשת להצגת יצירותיה של אנה טיכו לצד אוסף החנוכיות הנדיר של בעלה ופרטי אומנות עתיקים נוספים מהעיזבון של הזוג. חלקה השני של הקומה מוקדש לתצוגות אומנות מתחלפות המתעדכנות מידי כמה חודשים. תוכלו להתרשם מחלק מהיצירות בגלריה המצורפת, אך מומלץ כמובן לבוא ולבקר.

 

אחרי שעה קלה בה התרשמנו מהיצירות וההיסטוריה של בית אנה טיכו, התאבון נפתח. עשינו דרכנו אל הקומה השניה של הבניין למסעדה יפהפייה, עטורת קשתות. מסעדת אנה ירושלים

אנה היא מסעדה חלבית כשרה המציעה מנות מקוריות וייחודיות לה כמו נקניקיות שעשויות מדג, “ראגו” סלמון ופסטה פומודרו עם נתחי טרטר. 

היה לנו העונג לקחת חלק בערב ייחודי “ערב מפות לבנות” וליהנות ממנות ספיישל מעולות שלא מופיעות בתפריט, עליהן היה אמון השף התפעולי של המסעדה גיא הרפז, שהעובד בהובלת שף מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון שמחזיקים גם במונא הירושלמית ובר 51 יחד עם רועי צבאג.
פתחנו בפוקצ’ת חמאה חומה מעולה המוגשת עם גבינת המאירי של מחלבת דותן וברוסקטה מלחם מחמצת עם נתחים של טרטר פלמידה, אבוקדו,חזרת וצ’ילי ירוק.
המשכנו עם אנגילוטי- כיסים של פסטה במילוי גבינת מסקרפונה וגרידת לימון,
ו”ריזוטו מפתול” – סוג של קוסקוס פלשתינאי בציפוי קמח שמזכיר מרקם של פתיתים שהוגש עם ציר דגים, זעפרן, אפונת גינה לקריספיות, ומעל נתח טרי ואיכותי של סלמון שנצרב במידה המדוייקת.המנות בלטו ביצירתיות, בטעמים ובהקפדה על חומרי גלם מעולים.

הסיומת המתוקה של הארוחה עם המרנג הקטיפתי וקינוח הדגל טארט לימון שבצדק אומרים שהוא בין הטובים בעיר השלימה ערב חוויתי קסום לכל החושים אשר שילב היסטוריה מרתקת, אומנות מרגשת וקולינריה ברמה הגבוהה ביותר.
את הטוב ביותר סיימנו כמובן עם הויטארה שחיכתה לנו בחניה, כשאת הדרך חזרה מירושלים עשינו באותה בנינוחות וביטחון בה הגענו. מה שבטוח הוא שגם את הביקור הבא שלנו נעשה עם סוזוקי ויטארה.