מסעדה אוניקס חיפה

מסעדת “אוניקס” פנינת קולינריה חדשה חיפה

חיפה, הפכה כבר מזמן למעוז קולינריה איכותית,  הפעם צדה את עינינו מסעדה מסקרנת וחדשה בנוף, בשם “Onyx אוניקס
תפסה לנו את העין.מסעדה בסגנון פיין, משהו בוויב תל אביבי אבל ייחודי ושונה ממה שהכרנו עד כה.
עיצוב משגע ומושקע כבר מהכניסה- עם לוגו Onyx המוזהב והמרשים של המסעדה ועד המפל שלצידו מנירוסטה. אזור הישיבה בחוץ הומה קהל איכותי שמתענג על דרינק ומנות יצירתיות, ומוזיקת רקע עדכנית בקצב והווליום הנכון.

עם כזאת קבלת פנים, הסתקרנו לבאות
תמונה מתוך אתר טיוליקרדיט: צילום מערכת

אז נצלול פנימה?
קודם כל, בולט לעין ההשקעה הניכרת במסעדה. מחמוד אבו סגייר הבעלים הוא היזם הקולינרי, מהפודטראק המצליח “אויסטר”, סיפר לנו: “המסעדה באמת הושקעה במיליוני שקלים, ותוכננה במשך כשנה!”. אוניקס מעוצבת בסגנון מודרני, אקסלוסיבי, ובסטנדרטים בינלאומיים. אבן החן אוניקס שעל שמה נקראת המסעדה משולבת בשולחנות, והבר הענק עשוי כולו מאבן החן המיוחדת. שילוב המתכת והעץ, וצבעי הברונזה והזהב נותנים למקום יוקרה וסטייל בטעם טוב. ניכרת ההשקעה גם בכוסות ובצלחות, כל אחד מהכלים מותאמים למנה או למשקה הייחודי שאותה מקבל הסועד כחלק מהחוויה של מסעדת שף ברמה. חלל המסעדה מחולק לשניים- קומת הכניסה מחולקת לבחוץ ולבפנים, שולחנות בגדלים שונים שמתאימים גם לזוגות וגם לקבוצות גדולות. קיים גם בר גדול ומרשים שזו חוויה בפני עצמה לשבת בו ולהנות מתצוגת השף שמכין את המנות מול עינינו.  הקומה העליונה מתאימה לאירועים קטנים, לאירועים עסקיים, לסדנאות קולינריות, וערבי יין וויסקי. עוד בקומה ארון מיוחד שיציע לסועדים סיגרים קובניים משובחים.
תמונה מתוך אתר טיוליקרדיט: צילום מערכת

אוניקס התגברה בהצלחה על כל הפרטים, מבחינתנו האתגר הוא האם המסעדה היא מוקפדת ונקייה  במטבח ובאזור השירותים, שמבחינתנו, עברו לגמרי את המבחן. המטבח היה מצוחצח למשעי, השירותים מעבר לניקיון היו מעוצבים ואסתטיים מאוד. עם מוזיקת רקע נהדרת ומרגיעה, מגבות נקיות מוצבות בסדר מופתי, מראה מבריקה, ועיצוב מוקפד שמממשיך באותו קו עם המסעדה בשילוב יצירות אומנות ואבני החן.

נציין שגם הדרך לשירותים הייתה מרהיבה, ארון יין מהמם מעץ עם יינות מכל העולם, וקיר בצבע שחור מט עם השפרצות של צבעים שונים שגם מאחוריהם סיפר לנו השף שיש סיפור.

תמונה מתוך אתר טיוליקרדיט: צילום מערכת

מה הסיפור?
מסעדת אוניקס היא מסעדת שף של השף ג’וני גוריק, בעל וותק של 32 שנה בעולם הקולינרי הבינלאומי, בוגר בתי ספר גבוהים לקולינריה של פול בוקיז ופרנסואה רבלה בצרפת, שבישל לשועי עולם, נשיאים ומלכים, ביניהם אובמה, המלך חוסיין, רבין, ערפאת שיראק ועוד.  השף מתהדר במדליות זהב מתחרויות בינלאומיות, שופט בטופ שף בדובאי, ובתוכניות אוכל במזרח התיכון. אחרי ששהה שנים בחו”ל, ואסף טעמים ממדינות רבות ששהה בהן, הוא חזר לארץ כדי להביא את הקולינריה העילית, וכדי להגדיר מחדש את חווית הפיין דיינינג, היוקרתית והמסוגננת בדרך הייחודית שלו. עיקר התמחותו הוא המטבח הצרפתי והאיטלקי הקלאסי, אך עם הנגיעות המודרניות, וטכניקות מולקולריות וזה ניכר בכול מנה שיצר.

מה בתפריט?
התפריט מציע מגוון מנות גורמה בסגנון חלוקה עם הטוויסט של השף ג’וני  ממטבחים שונים- צרפת, יפן, תאילנד, נורבגיה, איטליה, יוון, ספרד והים התיכון. האוכל באוניקס לוקח אותנו למסע של שיכרון חושים קולינרי, ואף מאפשרים לו להשתתף בחוויה באופן פעיל- כשהשף נותן הנחיות להשלמת החוויה: מבקש למזוג, לשבור עם המזלג או פשוט להתענג ממראה המנה.
בין התפריט הרחב והמגוון עם מנות מטריפות, בחרנו לכם כמה הייליטס שאנחנו הכי הכי אהבנו:
פאני פורי – עם מוס סלמון, גרגרי חומוס, בצל, כוסברה, ועלים ירוקים סחוטים(62 ₪)- ה-מנה מבחינתי. ג’וני לקח את הפאני פורי שהוא מאכל רחוב בהודי והפך אותו למעדן גורמה עם הגאונות שלו! מעבר לזה, אהבנו לראות שהמחיר לגמרי מוצדק ואפילו לטובתנו ביחס לגודל המנה- קיבלנו שש יחידות מושקעות, לגמרי לא ציפינו לזה, אפילו שיכלנו לאכול עוד מיליון.
תמונה מתוך אתר טיולי

עוד מנות שאהבנו:
סוכריות עגל –דפי בשר עגל מתובלים בפיסטוק חלבי, עם מרמלדת בצל ויין אדום משובח(70 ₪)
שוטר שרימפס –שרימפס מוגש בשוט מנגו, פסיפלורה, בזיליקום וצ’ילי תאילנדי (68 ₪)
ויטאלו טונאטו המנה האיטלקית הקלאסית עם מגע מודרני של השף– פרוסות בשר עגל, לצד רוטב טונה (68 ₪)
חציל גן עדן – שישה מרקמים שונים מחציל בלאדי (60 ₪)
עונג הציידים – בייקון טלה, ואנטריקוט כבושים במלח, מוגשים עם קרם שום שחור, ואיולי כמהין (68 ₪)
בגזרת הסלטים יש את הסלט קיסר מודרני בסגנון השף – לבבות צלויים של חסה רומית, חזה אווז מעושן, פרמז’ן, ושבבי שום עם קרוסטיני קלוי (62 ₪)
לצד תפריט אוכל מוגש גם תפריט קוקטיילים מיוחדים בסטייל: קוקטייל אוניקס, וויסקי מעושן, ואמרטו סאוור (50 ₪) ויינות בוטיק מחו”ל (במחירים מצחיקים של 25-30 ₪ לכוס).
תמונה מתוך אתר טיולי

סוויט וד’גסטיף:
אז אחרי שנהנינו מהמנות המטריפות של ג’וני, הגענו לשלב הקינוחים עם ציפיות גבוהות.
ג’וני גם כאן עמד מעל הציפיות וחשב על קינוחים מתוחכמים עם השקעה בחומרי גלם ובצילחות המנה.
הקינוחים המנצחים מבחינתנו:
הלן היפה – אגס ממולא בטופי וקרם שוקולד(42 ₪)
בקלוואה- בקלוואה מפורקת לטעמי פיסטוק, מסטיקה, ובצק פילו מקורמל בדבש (42 ₪)
לימונצ’לו – קינוח לימון בשלושה מרקמים (42 ₪)
תמונה מתוך אתר טיולי

לסיום, מעבר לרעיונות וההשראה מחו”ל, חומרי הגלם האיכותיים במסעדה מגיעים גם הם מרחבי העולם. השוקולד מולרונה, הוניל ממדגסקר, והארטישוק מאיטליה. השף ג’וני הוא לא עוד שף ורואים את זה במסעדה שלו. החוויה באוניקס היא אינה חוויה רגילה של לאכול במסעדה אוכל בנאלי לקשקש עם חבר וללכת. אלא מבחינתנו, ארוחה באוניקס היא חוויה קולינרית מעצימה שמצריכה הקשבה והתייחסות לפרטים הקטנים. מורגש בכל דבר במסעדה שהמסעדה  והאוכל הן התשוקה האמיתית של השף שהוא מנסה ומצליח בגדול להעביר אותה לסועדיו. לא מובן מאליו בהשוואה למסעדות אחרות שביקרנו בהם שהשף מגיע באופן פעיל ויומיומי למסעדה מבשל ומגיש את המנות עם הסבר אישי ומקצועי. מה שהיה בונוס מבחינתנו בתור חובבי אוכל טוב, זה לגלות שלעומת מסעדות שף אחרות שביקרנו בהם, התמחור באוניקס הוגן מאוד לטובתינו ביחס לגודל המנה, לחומרי הגלם המוקפדים, ולרמה הגבוהה בהשקעה של המסעדה שמתקרב לרמת מישלן. בקיצור, התאהבנו באבן החן הזאתי כי קשה מאוד שלא.

טיפ שלנו למגיעים מהדרום/מרכז:
יש את תחנת רכבת “מרכז השמונה” בחיפה שמובילה אותכם ישירות למסעדה- רק צריכים לחצות את הכביש.
לבאים ברכב: יש חנייה מסודרת ונוחה של המסעדה ללא עלות, ומגרש חנייה חופשית בשעות הערב בחניון תחנת הרכבת.