ההנאה שבבישול

לבשל בכיף בסיר ברזל

כנס תראה כיצד תפיק את ההנאה מבישול בסיר ברזל שלך

מאת: מערכת מןסטרים

הכנו לך טיפים לשימוש ותחזוקה כלליות עבור כלי בישול מיציקת ברזל

הקפדה על הנחיות אלו תסייע לך להפיק מהם את המיטב וליהנות מהם לאורך זמן בישול מהנה.

 

כלי בישול מיציקת ברזל מה זה?

הכלים עשויים יציקת ברזל טבעי ועברו במפעל ציפוי השחמה של שמן פשתן צמחי, אשר יוצר מעטפת הגנה.  כלי הבישול נטולים חומרים רעילים יבטיחו לך תהליך בישול בריא.

תוכל למצוא היום בשוק, מגוון כלי בישול עשויים ברזל יצוק, ללא ציפוי אמייל: החל מסירי פוייקה, סירי ברזל, מחבתות ברזל, פלטות וכדומה. (ראו את כל המוצרים בקישור http://guro.co.il/)

ההנאה שבבישול

כדאי לך לדעת לפני שאתה מתחיל לבשל

החלטת להתחיל לבשל? יופי לך,

לפני שימוש ראשון בכלי בישול חדש מיציקת ברזל, שטוף את הכלי במים (ללא סבון)

ייבש מיד לאחר השטיפה, גם בטרם הבישול עצמו.

כלי בישול מיציקת ברזל שומרים על חום לאורך זמן, גם לאחר סיום תהליך הבישול.

החום בכלי מתפזר באופן אחיד במשך כל שלבי הבישול , אם תבחר מתכון בבישול ארוך לא תתאכזב.

ההנאה שבבישול

סיימת לבשל- ניקוי ואחזקה פשוט וקל

כלי בישול מיציקת ברזל דורשים תחזוקה שוטפת על מנת למנוע הצטברות חלודה (התחמצנות).

לאחר הבישול שטוף את הכלי במים פושרים, אין צורך בסבון.

אל תשטוף את הכלי כשהוא חם! ניקוי ביד בעזרת מי סבון חמים שומר טוב יותר על הכלי, את המקום במדיח תשאיר לצלחות. מברשת קשה וספוג להסרת שאריות מזון עקשני יעשו את העבודה.

דאג לייבש היטב את הכלי לאחר הניקוי היטב באמצעות מגבת או על ידי אידוי המים, כך תמנע  מכתמי חלודה, לפני שאתה מאחסן את הכלי, שמן אותו בשכבה דקה של שמן.

בשימושים הראשונים בכלי יציקת ברזל, מומלץ להימנע מבישול מוצרי מזון חומציים, עד להתבססות ההשחמה.

לסיכום, זה אולי נראה קצת מורכב בתיאוריה, אבל אחרי פעם ראשונה זה יעבוד לך על אוטומט, אבל זה זניח לעומת המחמאות והסיפוק הרב.

ההנאה שבבישול

הכנו עבורך מתכונים פשוטים וטעימים לבישול בכלי ברזל:

פויקה בקר פוייקה בקר בבירה גינס

 http://guro.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=287303

קדירת פויקה טיפוסית

 http://guro.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=286894

לחם בפויקה

 http://guro.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=286696