לבשל בכיף בסיר אמייל
כנס תראה כיצד תפיק את ההנאה מבישול בסיר אמייל שלך
מאת: מערכת מןסטרים
הכנו לך הנחיות שימוש ותחזוקה כלליות עבור כלי הבישול מצופים אמייל, הקפדה על הנחיות אלו תסייע לך להפיק מהם את המיטב וליהנות מהם לאורך זמן בישול מהנה.
ציפוי אמייל על כלי יציקת ברזל – מה זה?
ציפוי אמייל מתבצע בסיום ייצור וגימור כלי הברזל. הכלי נמשח בצבע יסוד להגנה ולאחר מכן בתערובת קראמית מיוחדת שמקורה בזכוכית (frit). לאחר מכן אופים את הכלי בטמפרטורה של 750-800 מעלות צלזיוס. החום מתיך את התערובות הקראמית ויוצר על הכלי משטח זגוגי אחיד, חלק וקשה הנצמד לברזל בחוזקה.
ציפוי האמייל עמיד לאש וכימיקלים. ניתן ליצר אותו בשלל צבעים.
כדאי לדעת לפני שאתם מתחילים לבשל
לפני השימוש בכלי חדש, אנחנו ממליצים לך להרתיח מים בכלי במשך כחצי שעה ולרוקנו לחלוטין.
גימור האמייל נוקשה מאוד. הוא עשוי להיסדק עקב מכה. כשאתה מאחסן כלי אמייל, שמור עליו
כלי אמייל מצופים במלואם ואין בהם חלקי ברזל חשופים. חלקים שחורים מצופים באמייל שחור מאט.
כלי אמייל ידידותיים לבישול בכל סוגי הכיריים והתנורים.
אין לחמם כלי אמייל במיקרוגל או על גריל גחלים או על מדורה.
בכל אופן המלצה שלנו לעקוב אחר הוראות יצרן הכיריים לפני השימוש.
אל תתעצל להרים ותמנע מלגרור אותו על משטח החימום ובכלל.
בישול על כיריים או אפייה בתנור, מביאים את הכלי לטמפרטורות גבוהות מאוד.
לכן יש להשתמש בכפפות מטבח.
אתה לא מוגבל למתכון מסוג מסגנון בישול מסוים, תוכל לפנק את האישה שלך בכל מאכל שזורם לך, תוכל לטגן, לצרוב, להכין קדירה ביין בבישול איטי , לקלות גרעיני חמנייה לסלט ואפילו להפתיע אותה במאפה
ציפוי אמייל עמיד למזון חומצי או אלקאלי ולכן תוכל להשתמש בו להכנת תחמיצים (מרינדה)
לשימור כלי אמייל יש לחמם או לקרר אותו בהדרגה.
כדאי לך להגן על משטח העבודה במטבח עם תחתית מונעת שריטות; ייעודית או מגבת עבה
מומלץ להגן על משטח העבודה במטבח עם תחתית מונעת שריטות; ייעודית או מגבת עבה.
התחלת לבשל – כדאי לך לדעת
כלי בישול מברזל מצטיינים בפיזור חום שוויוני בכל חלקי הכלי, גם אלו המרוחקים ממקור החום. יעילות פיזור חום ושימורו בכלי הברזל מצרכים פחות אנרגיה הנדרשת לשמר את הכלי בטמפרטורה המתאימה.
בבישול על כיריים, מומלץ להתאים את קוטר משטח החימום לקוטר הכלי כדי להימנע מ”נקודה חמה”
לפני הבישול ממליצים לך לשמן בעדינות את פנים כלי הבישול
בישול על חום נמוך עד בינוני (על גבי כיריים) מספק את התוצאות הטובות ביותר בשל איכות פיזור החום בכלי. לא להשתמש בחום גבוה.
תשתמש בכף ערבוב עמיד לחום גבוה עדיף מעץ. ערבוב עם כלי מתכת עשוי לשרוט את שכבת האמייל.
סיימת לבשל- ניקוי ואחזקה פשוט וקל
אל תשטוף את הכלי כשהוא חם.
ניקוי ביד בעזרת מי סבון חמים שומר טוב יותר על הכלי, את המקום במדיח תשאיר לצלחות. מברשת קשה וספוג להסרת שאריות מזון עקשני יעשו את העבודה.
כתמים קלים תוכל אפשר להסיר בעזרת מטלית לחה וסודה לשתייה.
אם נתקלת בכתמים להסרת כתמים עקשניים יש להשרות את הכלי לשעתיים עד שלוש שעות בתערובת מים ומלבין ביתי. (3 כפיות מלבין על כל ליטר מים).
הסרת שיירי מזון שנדבקו לכלי, מרתיחים בסיר 2 כוסות מים עם ארבע כפיות סודה לשתייה ומשתמשים במברשת קשה או מגרד עץ להסרת שיירים.
ואל תשכח לייבש את הכלי לחלוטין לפני אחסון.
ידית המכסה רופפת? הדק את הבורג בעדינות כדי לא לפגוע בציפוי האמייל.
לסיכום, זה אולי נראה מורכב, בהתנסות הראשונה, אבל בטוח תצבור ניקוד גבוה מהארוחה.
הכנו עבורך מתכונים לבישול בקדירת אמייל:
אושסבו של דודה לאה http://guro.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=286430
באחש בוכרי http://guro.co.il/Web/?PageType=0&ItemID=294551