נווה צדק מקום של בשר
מאת: סמדר שני Smadar Shani
מקום של בשר ביסס בצדק את מעמדו כמוסד קולינרי תל אביבי משובח ונקודת ציון חובה לאוהבי בשר, מצליח לרגש כל פעם מחדש!
ככה זה כשבשר עושים באהבה! ניני נוף השף הראשי והבעלים של מקום של בשר עם הרבה ניסיון בתחום הקולינארי, פתח את מקום של בשר בהשראת מסעדת פיטר לוגר הניו יורקית אחרי ששנים חלם לפתוח מסעדת בשרים “שמגישה את הבשר הכי טוב בארץ” לזכותו ייאמר שבעבודה קשה והקפדה על סטנדרט גבוה ואחיד לאורך שנים, הוא הצליח לבסס את מעמדו של מקום של בשר כמוסד בתחום ולמקום עלייה רגל.
במציאות המאתגרת,בה כל מסעדה שלישית נסגרת, ניני יכול בהחלט להתגאות שהוא עמד במשימה ולהמשיך לפרוייקט הבא, ואכן בימים אלו ניני עמל על פתיחת מקום חדש בהוד השרון “אחות” לנווה צדק מקום של בשר שנקראת דיינר מקום של בשר עד שיזדמן לנו להתרשם מהמקום החדש, נחזור ונספר לכם בשבחי האחות הגדולה והמוצלחת.
מקום של בשר שוכנת בנווה צדק, הזדמנות מצויינת לטייל בסמטאותיה של השכונה הקסומה והציורית, שבצדק מוסיפה מימד של “אווירת חו”ל ומעניקה הצדקה נוספת לרעיון לאכול סטייק טוב מחוץ לבית. ולמרות שהיא מוגדרת כ”מקום של בשר”, העיצוב עדין כיאה למסעדה אלגנטית שיקית שמכוונת לקהל אופנתי ואיכותי, הריהוט שחור, מהווה קונטרסט נאה לקירות הלבנים, החלונות גדולים ומעוטרים במסגרת ברזל יפה, התאורה עמומה והמוזיקה השקטה מקנות אווירה רומנטית.
המסעדה קטנה התפריט מצומצם ולא מתחכם, אנחנו פתחנו עם מנות ראשונות קלאסיות ל”סיפתח” של ארוחת בשר: לבבות ארטישוק ברוטב חמצמץ,סלט קיסר עם שבבי פרמזן,סלט עם גבינת המאירי וקלאמרי מטוגן.בגזרת הבשר מקום של בשר מציע סוגי חיתוך שונים ונתחי בשר משובחים כגון פורטרהאוס, נתח קצבים וכמובן פילה, סינטה ואנטריקוט, שחותמו של ניני ניכר בכל אחד מהם. ניני מטפל באהבה בבשר ולא נופל לבינוניות ולפשרות, ניכר שחשוב לו לפקח על כל נתח שיוצא מהמטבח שלו. ניני מקפיד לקנות את הבשר רק מספקים מקומיים מובחרים אותו הוא מיישן במקרר יישון מיוחד.
לצד הבשר, הגישו לנו רטבים שעובדים מעולה עם הבשר ותוספות קלאסיות,מדוייקות וכל מה שבשר טוב צריך ליד: גראטן, צ’יפס הבית, תפ”א אפוי,ירקות שורש אפוייום,טבעות בצל ותרד מבושל בשמנת. אחרי ארוחה כל כך מפנקת, נותר לנו להזמין אספרסו חזק ומשובח ואת אחד הקינוחים המעולים של המקום.
חשוב לציין, שמקום של בשר מצטיין גם בשירות, נעים ולא מעיק. המלצרית שטיפלה בשולחן שלנו, שלטה ברזי התפריט ,ענתה לכל השאלות בחיוך וסבלנות ועבדה בסינכרון מושלם עם המטבח והבר.זרמנו עם ההמלצה שלה ללוות את הארוחה עם יין אדום תחת המותג הפרטי “נווה צדק מקום של בשר 15, הרי גליל,ישראל, שהתגלה כבחירה מצויינת.
מקום של בשר – תל אביב שבזי 46 נווה צדק
דיינר מקום של בשר – הוד השרון- מתחם שרונים