תטואר ראשון במשפטים, שערי משפט ומדע

תואר ראשון במשפטים מעל גיל 30

תואר ראשון במשפטים מעל גיל 30 – אפשר גם במסלול ערב

תואר ראשון במשפטים נחשב לתואר יוקרתי ופופולרי מאוד, לא רק צעירים נרשמים לתוכנית הלימודים מאחר והתואר מקנה יתרונות רבים לבוגרים, גם אם הם אינם מעוניינים לעסוק בעריכת דין. כדאי לדעת כי יש מסלול ייעודי לתואר ראשון (B.LL) במשפטים המיועד למועמדים מעל גיל 30, זו תוכנית לימודים מתקדמת וגמישה עם תנאי קבלה נוחים יותר.

לימודי משפטים מעל גיל 30

הביקוש ללימודי משפטים הולך וגובר עם השנים בגלל היוקרה של התואר, אפשרויות התעסוקה, העניין הרב והאפשרות להתקדם במהירות בעבודה. בגלל הביקוש הרב ללימודי משפטים המכללות והאוניברסיטאות דורשות מהמועמדים ציון גבוה בפסיכומטרי ותעודת בגרות מלאה עם שקלול ציונים גבוה במיוחד, בהתאם למדיניות המוסד האקדמי.

בשנים האחרונות גבר הביקוש ללימודי משפטים גם בקרב בעלי תארים אחרים ובמיוחד בקרב מועמדים מעל גיל 30. לכן, כדאי לדעת כי יש אפשרות להירשם לתוכנית ללימודי משפטים במסלול ערב. זהו מסלול לימודים ייעודי המאפשר לסטודנטים מעל גיל 30 לרכוש תואר יוקרתי במשפטים תוך שילוב עבודה במקביל. המסלול מתאים במיוחד לשכירים העובדים במשרה מלאה שמעוניינים לרכוש תואר במשפטים בלי להפסיק לעבוד מאחר ועליהם לפרנס את המשפחה.

מסלול ערב ללימודי משפטים

בהתאם להחלטת המל”ג מועמדים מעל גיל 30 לא חייבים להציג תעודת בגרות מלאה כדי להתקבל ללימודים לתואר ראשון. בהתאם למוסד האקדמי, תנאי הקבלה נוחים יותר למועמדים מעל גיל 30 ומבוססים בדרך כלל על סמך הישגים בבחינה הפסיכומטרית וציונים במכינה, או רק על פי ציוני המכינה האקדמית.

תוכנית לימודי ערב בשערי מדע ומשפט   מאפשרת למועמדים מעל גיל 30 להתקבל על סמך ציוני המכינה האקדמית המיועדת לסטודנטים מעל גיל 30, המועמדים נדרשים להשיג ציון של 60 לפחות בכל אחד ממקצועות הלימוד וציון ממוצע במכינה מעל 80.

מסלול ערב ללימודי משפטים מתאים בעיקר למועמדים מעל גיל 30 שאין ברשותם תעודת בגרות מלאה, כך הם יכולים לשלב בין עבודה ללימודים ותוך שלוש וחצי עד ארבע שנים להשיג את התואר היוקרתי המאפשר להם להתמודד עם משרות ניהול בכירות או לעסוק בעריכת דין ולפתח קריירה בעולם המשפט.

במסגרת הלימודים רוכשים ידע רב ומעמיק, בין השאר לומדים נושאים כמו תורת המשפט, משפט פלילי, דיני משפחה, דיני עבודה, חוזים, דיני תאגידים, דיני צוואות וירושות, משפט עברי, משפט בינלאומי ועוד. במהלך הלימודים הסטודנטים נדרשים לבחור התמחות ובסיום הלימודים עליהם לעבור שנת התמחות במשרדי עורכי דין ולעבור בהצלחה את מבחני הלשכה.

תואר ראשון במשפטים למועמדים מעל גיל 30 מאפשר להם לעסוק בעריכת דין, להקים משרד עורכי דין, לקדם את הקריירה, להתמודד על תפקידי ניהול בכירים וליהנות מקריירה מעניינת ומתגמלת יותר.

*הכתבה באדיבות המרכז האקדמי שערי מדע ומשפט, המרכז האקדמי ממוקם בהוד השרון ומוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה ללימודי משפטים לתואר ראשון ושני, ללימודי חשבונאות ועוד.