יקב בנימינה מציג יינות אידיאליים לקיץ
מאת: סמדר שני Smadar Shani
יקב בנימינה מציג 3 יינות אידיאליים שיעבדו מצויין עם מנות חלביות בארוחת שבועות. ביינות של יקב בנימינה מיושמות טכנולוגיות עשיית יין מתקדמות והשקעות רבות בכרמים ובזני הענבים, המוצגים בקשת רחבה של יינות איכות המתאימים לכל אירוע ולכל חך.
שוהם 2018 סדרת אבני החושן (שרדונה) יין לבן יבש הרכב זנים: שרדונה 100%. אזור גידול: כרם מירב.
סדרת אבני החושן ובראשה ה”יהלום” מבית יקבי בנימינה, מייצגת עבור יקב בנימינה את “גולת הכותרת” פרי יצירתם של הייננים, אשר אמונים על המשימה ליצור יינות באיכות הגבוהה ביותר ללא פשרות.
אבני החושן הינן אבנים יקרות אשר היו משובצות על אפודו של הכהן הגדול. כפי שנבחרו אבנים אלו בקפידה, נבחרו ענבי יין איכותיים ממיטב הכרמים שמהם יוצרו יינות טובים ומרגשים.
רשמי טעימה: שוהם 2018 הינו יין בעל גוף מלא ועושר טעמים. ניתן לזהות ניחוחות של ווניל, כרמל ובריוש, עם טעמים חמאתיים, לצד אף פירותי טרופי עם רמזים של אננס וחמיצות הדרית נעימה.
תהליך ייצור היין: השרדונה נבצר בבציר לילי והגיע ליקב עם אור ראשון, זאת על מנת לשמר את הטריות ואת מאפייני הפרי העדינים ביותר. לאחר הסחיטה הועבר היין לתסיסה ספונטנית (ללא הוספת שמרים) בחביות מעץ אלון צרפתי. בסיום התסיסה האלכוהולית והמלולקטית ישב היין על משקעיו בחביות במשך 6 חודשים עד ליצירת הבלנד הסופי בין החביות השונות.
מתאים במיוחד: לדגים, מאכלי ים. כוהל: 13.5%.
שוהם 2018 סדרת אבני החושן – מחיר 85 ₪
בנימינה רזרב גוורצטרמינר יין לבן חצי יבש.
רשמי טעימה: היין מתאפיין בארומה פרחונית טיפוסית של מי ורדים, אשכולית אדומה טרייה וניחוח טרופי דוגמת ליצ’י האופייניים לזן זה. היין בעל מתיקות קלה המאוזנת היטב עם חמיצות מרעננת, ולכן הוא יין מצוין ללווי מאכלים בעלי טעמים עזים וקלים דוגמת מאכלים אסייתיים. היין מפגין סיומת ארוכה ועשירה בטעמים ברורים ונקיים.
תהליך ייצור היין: ענבי הגוורצטרמינר נבצרו בבציר לילי בהבשלה אופטימלית לאחר שצברו חומרי ארומה עשירים והרעננות הזנית נשמרה. עם הגיעם ליקב הועברו מיד להפרדה מהשזרות ולמעיכה קלה. לאחר מכן הועבר התירוש לשיקוע במכלי נירוסטה למשך הלילה. לאחר השיקוע הועבר התירוש להתססה, לקראת סוף התסיסה מורדת הטמפרטורה לכ-0 מעלות, על מנת לעצור את התסיסה ולשמר רמה מסוימת של מתיקות טבעית, המאוזנת על ידי חמיצות רעננה שמקורה בענבים.
המלצת הגשה: להגיש קר בטמפרטורה של כ-10 מעלות לצד מנות פתיחה עדינות, סלטים טריים וכן מנות פיקנטיות ואסיאתיות.
גוורצטרמינר רזרב 2018 – מחיר 55 ₪
רד בנימינה רוזה גרנאש 2019- רשמי טעימה:.רד בנימינה גרנאש הוא רוזה חצי יבש קליל,עדין ופירותי בטעם מתקתק, אידיאלי לימים החמימים. מתאפיין בגוון ורוד סמוק ובניחוחות של תותים ופריחת הדרים.
רוזה גרנאש 2019 נועד לשתייה בצעירותו בעודו רענן ופירותי ואינו נועד ליישון ארוך טווח.
תהליך ייצור היין: ענבי הגרנאש נבצרו עבור ייצור יין רוזה זה בבציר מוקדם יחסית על מנת לשמר רמת חמיצות טבעית גבוהה ורמת סוכר מתונה. הענבים שהו במגע עם הקליפות מספר שעות עד למיצוי הצבע הרצוי והועברו מיד לסחיטה על מנת להפריד את הקליפות מן התירוש הורוד שהתקבל. המשך התהליך היה זהה לתהליך ייצור של יין לבן הכולל תסיסה במיכל נירוסטה בטמפרטורה נמוכה לשימור ארומות הפרי והמשיך לתהליכי ייצוב, הצללה וסינון שבסיום קיבל היין תוספת של תירוש טבעי שנשמר עוד בשלבים המוקדמים לפני התסיסה וכך נוצר הבלנד הסופי שהועבר לתהליך הבקבוק.
המלצת הגשה: צונן בטמפרטורה של כ-10 מעלות .כאפריטיף או לצד מנות ראשונות קלות ומרעננות.
רוזה גרנאש 2019 – מחיר 33 ₪
קרדיט צילום: באדיבות יקבי בנימינה