קדירת פוייקה טיפוסית

מתכון לקדירת פוייקה טיפוסית

רשימת קניות: (מתאים לפוייקה מס’ 4- ראו בקישור http://guro.co.il/)

½1 ק”ג בשר זרוע, או שפונדרה חתוך לקוביות בינוניות

¾ כוס שמן

4 בצלים קלופים – חתוכים לטבעות

1 ראש שום – מפורק לשיניים שלמות קלופות

5 פלפלים אדומים – חתוכים לרוחב לעיגולים

2 עגבניות בשלות קצוצות

6 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות מאוד

7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים – חתוכים בגודל 4X4 ס”מ לערך

8-10 משמשים מיובשים

כוס דבש

½ בקבוק יין אדום

1 כף גדושה פפריקה אדומה

מלח

פלפל שחור

-3

 

 

tipical-poikeאופן ההכנה:

  1. משמנים היטב את הפוייקה (מושחים שמן על כל פנים הפוייקה) ומעמידים אותו על האש למשך דקה-שתים עד שהוא מתחיל לעשן.
  2. זורקים פנימה את חתיכות הבשר לסגירה הרמטית מכל הצדדים למשך שתי דקות ומיד מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  3. מכניסים פנימה את טבעות הבצל ומערבבים. אחרי שתי דקות מוסיפים את שיני השום ומערבבים, עד שהבצל נעשה שקוף (לא שרוף).
  4. מכניסים את שאר הרכיבים בסדר הבא: מוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה ומערבבים, מעליהם מניחים את הבשר ולבסוף את התפוחי אדמה. לאחר הכנסת כל הרכיבים מוסיפים תבלינים יבשים: מלח, פלפל, פפריקה אדומה ודבש ולבסוף שופכים לסיר את הנוזלים:

יין אדום ומים, עד לגובה תפוחי האדמה.

  1. מבשלים לפחות שעתיים וחצי ומשמרים כמות נוזלים המגיעה ל”חמישית” מגובה התבשיל. במידת הצורך מוסיפים נוזלים.

 

טיפ לגיוון: ניתן ורצוי לאלתר ולהוסיף כיד הדמיון: פירות יבשים, ירקות למיניהם, קטניות שונות שטוב לכולם.