
מתכון לקדירת פוייקה טיפוסית
רשימת קניות: (מתאים לפוייקה מס’ 4- ראו בקישור http://guro.co.il/)
½1 ק”ג בשר זרוע, או שפונדרה חתוך לקוביות בינוניות
¾ כוס שמן
4 בצלים קלופים – חתוכים לטבעות
1 ראש שום – מפורק לשיניים שלמות קלופות
5 פלפלים אדומים – חתוכים לרוחב לעיגולים
2 עגבניות בשלות קצוצות
6 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות מאוד
7 תפוחי אדמה בינוניים קלופים – חתוכים בגודל 4X4 ס”מ לערך
8-10 משמשים מיובשים
כוס דבש
½ בקבוק יין אדום
1 כף גדושה פפריקה אדומה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- משמנים היטב את הפוייקה (מושחים שמן על כל פנים הפוייקה) ומעמידים אותו על האש למשך דקה-שתים עד שהוא מתחיל לעשן.
- זורקים פנימה את חתיכות הבשר לסגירה הרמטית מכל הצדדים למשך שתי דקות ומיד מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
- מכניסים פנימה את טבעות הבצל ומערבבים. אחרי שתי דקות מוסיפים את שיני השום ומערבבים, עד שהבצל נעשה שקוף (לא שרוף).
- מכניסים את שאר הרכיבים בסדר הבא: מוסיפים את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה ומערבבים, מעליהם מניחים את הבשר ולבסוף את התפוחי אדמה. לאחר הכנסת כל הרכיבים מוסיפים תבלינים יבשים: מלח, פלפל, פפריקה אדומה ודבש ולבסוף שופכים לסיר את הנוזלים:
יין אדום ומים, עד לגובה תפוחי האדמה.
- מבשלים לפחות שעתיים וחצי ומשמרים כמות נוזלים המגיעה ל”חמישית” מגובה התבשיל. במידת הצורך מוסיפים נוזלים.
טיפ לגיוון: ניתן ורצוי לאלתר ולהוסיף כיד הדמיון: פירות יבשים, ירקות למיניהם, קטניות שונות שטוב לכולם.