יקב בנימינה לשנה החדשה
מאת: סמדר שני Smadar Shani
יקב בנימינה יקב ותיק משנת 1952 מיישם טכנולוגיות עשיית יין מתקדמות לצד תהליכי ייצור מסורתיים-קלאסיים והשקעות רבות בכרמים ובזני הענבים. לכבוד ראש השנה הכירו ארבעה יינות נפלאים שישתלבו היטב בארוחת החג
אבני החושן סינגל ויניארד-כרם מירב 2016 זכה מדלית זהב בתחרות אשכול הזהב 2019 סדרת אבני החושן מבית יקבי בנימינה, מייצגת את פרי יצירתם של הייננים, אשר מנצחים על מרכיבי היצירה והאמונים על המשימה ליצור יינות באיכות הגבוהה ביותר ללא פשרות.
הרכב זני ענבים: 45% פטיט סירה, 35% מרסלן, 20% שיראז.
רשמי טעימה: אבני החושן – כרם מירב 2016 הוא יין קטיפתי בעל גוף בינוני-מלא ואופי ים-תיכוני מתובל ומעניין. היין מלווה בארומות עשבוניות של זעתר, אורגנו ולבנדר, לצד פירות יבשים בשלים כגון שזיפים, דומדמניות ותאנים עם טאנינים רכים וטעם סיום ארוך ומענג.
מתאים במיוחד: לצד מנות בשריות ים תיכוניות או לצד מנות דגים כמו פילה לוקוס.
אבני החושן סינגל ויניארד-כרם מירב 2016 מחיר: 130 ₪. יוצר בכמות מוגבלת של כ-6,000 בקבוקים בלבד!
אבני החושן ספיר 2016 זכה במדלית כסף בתחרות אשכול הזהב 2019 יין ספיר מופק מענבי קברנה פרנק ושיראז שמקורם בכרמים מובחרים בגליל העליון.
יין אדום יבש הרכב זנים: 75% קברנה פרנק, 25% שיראז
רשמי טעימה: הכרמים המובחרים שמרכיבים את יין ספיר מייצרים ענבים בשלים, מרוכזים ובעלי חומצה מאוזנת. היין בעל גוון ארגמני-שחור מבריק, ארומות בולטות של פטל בר, דובדבן שחור, מעט טעמים מעושנים ווניל עם רעננות של מנטה. היין בעל גוף מלא, עשיר, מאוזן ומרוכז בעל סיומת ארוכה בטעמי פרי ושוקולד מריר.
היין מוכן לשתייה כבר עתה, אך ימשיך ויתפתח בתנאי אחסון נאותים במשך 5-8 שנים משנת הבציר.
אבני החושן-ספיר 2016 – מחיר 90 ₪
בנימינה רזרב שרדונה 2018 זכה במדלית כסף בתחרות אשכול הזהב 2019
זן הענבים: 100% שרדונה.אזור גידול: הר הגלבוע
רשמי טעימה: השילוב של תסיסה בחביות חדשות ומשומשות, וכן העובדה שרק חלק מהיין עבר תסיסה מאלולקטית, הביאו ליצירת יין בעל מורכבות ועושר של ניחוחות וטעמים, המוכן כבר כעת לשתיה אך ימשיך ויפתח עומק ומורכבות בשנים הקרובות.
היין מצטיין בעושר ארומטי, בטעמים מורכבים וברורים של פרי הדר רענן, תפוחים, מלון בשל ווניל והוא בעל מרקם רב שכבתי ואלגנטי, איזון בין ארומות הפרי לעץ האלון וסיומת ארוכה ומענגת.
מתאים להגשה עם מאכלי בשר קרים, דגי ים בתנור או עם תבשילי בשר עגל.
בציר 2018 הינו בציר איכותי, אשר הניב ענבים בעלי הבשלה מאוזנת. וייצר יינות בעלי אופי מינרלי ומורכבות.
מומלץ להגיש צונן בטמפרטורה של 8-12 מעלות.
בנימינה רזרב שרדונה 2018 מחיר: 60 ₪
בנימינה רזרב סוביניון בלאן 2018
הרכב זני ענבים: סוביניון בלאן 100%
אזור גידול: כרם בן זמרה – גליל עליון
רשמי טעימה: בנימינה רזרב סוביניון בלאן 2018. מתאפיין בארומה נקייה וחדה המשלבת ניחוח אפרסק לבן, פרי הדר ואופי טרופי עם עשבוניות מודגשת, וטעמו אלגנטי ורענן. מתאים למאכלי דגים, לגבינות צאן בשלות וכן לפשטידת ירקות.
מומלץ להגשה צונן, בטמפרטורה של 100-120 .
בנימינה רזרב סוביניון בלאן 2018 מחיר: 60 ₪