עדשות מגע

משקפי שמש ועדשות מגע | מיתוסים נפוצים

משקפי שמש ועדשות מגע: מיתוסים נפוצים

הידעתם כי חשיפה מוגברת של עיניים לא מוגנות לשמש מגדילה את הסיכון למחלות עיניים? החדשות הטובות הן שהמניעה היא פשוטה, גם לאלה שמרכיבים עדשות מגע – כשאתם בחוץ, הרכיבו משקפי שמש החוסמים 99%-100% מקרינות ה-UVA וה-UVB. עד כאן הדברים ברורים.

אבל ישנם לא מעט מיתוסים על משקפי שמש ועל עדשות מגע, הנוגעים לבריאות העיניים. כדי לעזור לכם להבחין בין אמת למיתוס, הנה כמה מהמיתוסים שידיעתם תאפשר לכם לבצע בחירות בריאות נבונות, לעיניים שלכם.

מיתוסים נפוצים על עדשות מגע

יש כמה מיתוסים מופרכים ביחס לשימוש בעדשות מגע, בין אם אלה עדשות קשות או רכות עדשות מגע יומיות או חודשיות. כדי שתוכלו להגן על העיניים שלכם היטב, הנה כמה מהמיתוסים הללו.

מיתוס 1: עדשות מגע מיועדות רק לאלה שסובלים מבעיה קטנה של שבירת קרני האור על העדשה. לא נכון! עדשות מגע יכולות להתאים ל-90% מהאנשים הסובלים מראייה לקויה.

מיתוס 2: אפשר להסתפק במי ברז כדי לנקות את עדשות המגע. לא נכון! יש אנשים שמאמינים שתמיסות הניקוי הן הונאה של חברות התרופות, שנועדה לגרום להם לבזבז עוד כסף. אבל האמת היא שמי ברז מכילים המון מיקרואורגניזמים ומינרלים, שעלולים להזיק ולסכן את העיניים. לכן, חשוב להשתמש בתמיסה לניקוי העדשות, המיועדת לשמירה על בריאות העיניים שלכם.

מיתוס 3: אנשים הסובלים מסוכרת לא יכולים להרכיב עדשות מגע. לא נכון! המחקר הוכיח שעדשות מגע לא מסוכנות לאדם עם סוכרת שמקפיד על טיפול נכון. חולי סוכרת שלא מקפידים על תזונה נכונה ועשויים לחוות עליות וירידות פתאומיות ברמות הסוכר יחוו התכווצות והתרחבות של כלי הדם. כתוצאה מכך העין תסבול משינויים במידת שבירת קרני האור.

מיתוס 4: תמיד אסור להרכיב עדשות מגע בזמן השינה. לא נכון! אם אתם מרכיבים עדשות מגע שאמורות לשמש אתכם לתקופה ממושכת, תוכלו להרכיב אותן גם בזמן השינה. זאת, בזכות החומרים הספציפיים מהם מיוצרות עדשות מגע אלה.

מיתוסים נפוצים על משקפי שמש

לפי המומחים, משקפי שמש הם המרשם שלכם לבריאות עיניים טובה. הם יעילים, זולים ומספקים הגנה לאורך כל השנה. עם זאת, יש כמה מיתוסים שכדאי להפריך:

מיתוס 1: משקפי שמש מיועדים רק לימי שמש. לא נכון! קרני UV עוברים גם דרך עננים ואובך. בלי קשר לעונת השנה, חשיפה לשמש יכולה להגדיל את הסיכון לפתח קטרקט, גידולים בעין וסרטן.

מיתוס 2: תינוקות וילדים לא חייבים להרכיב משקפי שמש. לא נכון! הילדים רגישים לסכנות קרני השמש ממש כמו המבוגרים. לכן מומלץ להרגיל אותם למשקפי שמש מוקדם ככל האפשר.

מיתוס 3: משקפי שמש זולים לא מציעים הגנה נגד UV. לא נכון! משקפי שמש לא חייבים להיות יקרים כדי להציע הגנה מספקת לעיניים. גם משקפיים פחות יקרים המסומנים כחוסמי UV ב-100%, יכולים להיות יעילים באותה מידה כמו המשקפיים היקרים יותר. התוויות לפעמים מבלבלות. יש יצרנים המציינים שמשקפי השמש מציעים הגנה של 100% מקרינת UVA/UVB, אחרים מציעים הגנה של 100% מ-UV 400. שני הסוגים חוסמים ב-100% את הקרינה המזיקה של קרני השמש.

מיתוס 4: הגודל לא חשוב. לא נכון! ככול שמשקפי השמש מכסים שטח גדול יותר, כך ייגרם לעיניים פחות נזק מהשמש. עדיף לבחור במשקפי שמש גדולי או במשקפיים בסגנון עוטף, שיכולים להפחית את קרני ה-UV החודרים מהצד. משקפיים עוטפים יכולים גם להגן מפני יובש בעין שנגרם בגלל הרוח.

מיתוס 5: עדשות פולרייז (Polarised) מציעות הגנה רבה יותר מפני קרני השמש. לא נכון! עדשות אלה אינן חוסמות קרינה רבה יותר. עם זאת, עדשות פולרייז יכולות לצמצם את הסנוור המשתקף ממכוניות, ממים או מהמדרכה, כך שהן יעילות לנהיגה, לשייט וכדומה.

מיתוס 6: עדשות כהות יותר מציעות הגנה רבה יותר מפני קרני השמש. לא נכון! כהות העדשה לא מעידה על עצמת ההגנה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לבדוק שהתווית המוצמדת לעדשה מציינת חסימת UV ב-100%.

מיתוס 7: עדשות צבועות מציעות הגנה רבה יותר מפני קרני השמש. לא נכון! עדשות בגוון ענבר, ירוק או אפור, לא יחסמו טוב יותר את קרני השמש המזיקות. עם זאת, עדשות צבועות מציעות ניגודיות מוגברת למי שעוסק בספורט. למעשה, הן יקלו על מי שעוסק במשחקי כדור כמו גולף או טניס.