באחש בוכרי

מתכון לבאחש בוכרי

בעדה הבוכרית יש מאכלים שהחג אינו שלם בלעדיהם. אחד מהם הוא ה”באחש הבוכרי” שבדרך מסורתית מכינים אותו מכבד של עגל.

הבאחש החגיגי שלנו הוא קליל יותר, זריז יותר ופשוט יותר להכנה, הוא מתובל בתערובת מוכנה “שקדים ושמיר” של ‘תבליני פרג’ והוא מוכן מפילה עוף והוא מומלץ לבישול עם סיר אמייל

באחש בוכרירשימת קניות: (ל-4 סועדים)

500 גרם פילה עוף נקי קצוץ לקוביות של 2 ס”מ

50 גרם שומן כבש מגורד על פומפייה

1 בצל קצוץ דק

½ חבית כוסברה קצוצה דק

2 כוסות אורז עגול לבן שטוף היטב

1 כוס תערובת מוכנה “שקדים ושמיר” של תבליני פרג

אופן ההכנה:

סוגרים בטיגון קל את נתחי העוף בסיר, מוציאים ומניחים בצלחת.

מאדים את הבצל בשומן הכבש, מוסיפים את הכוסברה הקצוצה (הוסיפו עוד חצי חבילה אם אתם אוהבים את הטעם) ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 3 כוסות מים קרים, ומבשלים ברתיחה עדינה משך 10 דקות לפחות על מנת לקבל מרק סמיך של בצל וכוסברה. מוסיפים את נתחי העוף, מערבבים, ואחר כך מוסיפים את האורז הלבן. אם המים לא מספיקים, מכסים במים רותחים כמעט עד לכיסוי של תכולת הסיר.

מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד 45 דקות. בודקים שהאורז פריך ומוכן ומכבים את האש.

מוסיפים את תערובת “השקדים והשמיר” של ‘תבליני פרג’ ומכסים את הסיר משך חצי שעה לפחות עד ההגשה.

מערבבים היטב!

טיפ אוכל!

הכנת המתכון בסיר ברזל http://guro.co.il/ משביחה את המתכון וניתן להגיש בסיר על השולחן.