
סומלייה אפי כוץ ממליץ על יינות לערב פסח
מאת : אפי כוץ, סומלייה מסעדות ומלון היוקרה הירושלמי ממילא.
אם יש דבר אחד שההגדה של פסח מלמדת אותנו הוא חשיבות היין בארוחה. אפי כוץ, סומלייה מסעדות ומלון היוקרה הירושלמי ממילא, ממליץ לכם על ארבע יינות ישראלים כשרים בקטגוריות מחירים שונות, שינעימו לכם את קריאת ההגדה

אפי כוץ, סומלייה מסעדות ומלון היוקרה הירושלמי ממילא. קרדיט צילום מאיר בולקה
בהגדה של פסח לפני כל קטע בעל משמעות וחשיבות,מוזגים כוס יין ובסופו שתיית כוס היין כולם יחד, כשרוצים לברך על משהו שקרה או סתם אמירה חשובה, ההגדה של פסח מדגישה לנו את חשיבות כוס היין שביד ולכן בהמלצותיי לארבע כוסות בחרתי ביינות עם אמירה ברורה.
כוס ראשונה– את הכוס הראשונה אנו שותים על בטן ריקה ולאחריה מתחילים לקרוא את ההגדה, זמן מעולה ליין קליל ואף מעט מתקתק, יקב טורא, מאונטיין וויסטה רוזה חצי יבש, 2018 רוזה נהדר שמגיע בדיוק בזמן בפתיחת הערב, מתקתק קליל ובעיקר בעיקר טעים.

יקב טורא, מאונטיין וויסטה רוזה חצי יבש, 2018
כוס שנייה – את הכוס השנייה אנו מוזגים רגע לפני ה”מה נשתנה” וממש שנייה לפני שמתחילים בארוחה, לרגע הזה אני מחפש אפירטיף לא מדי קליל ושיהיה ירקרק עם חומציות די גבוהה כדי לפתוח לנו את התאבון, יקב שירן, טריאדה 2018 יעשה את העבודה, יין נהדר העשוי משלושה זני ענבים: שרדונה, וויוניה וסמיון כולם ללא חבית שיחד שולבו בצורה מושלמת לבלנד לבן מאוזן עם תחושה מעט ירקרקה, מינרלית ועם הבלחות של פרי הדר, פשוט כיף!

יקב שירן, טריאדה 2018
כוס שלישית– את הכוס השלישית אנו מוזגים כבר בשלב הארוחה, וכאן הגיע הזמן ליין האדום. ומכיוון שלכל עדה יש את מאכלי הפסח המסורתיים שלה צריך למצוא את היין שנמצא בדיוק באמצע שמצד אחד מאוזן במידה הנכונה ומצד שני לא “יותר מדי” משום דבר כדי שיתאים למאכלים השונים שעל שולחן החג ו”ישחק” עם הטעימים השונים יקב רקנאטי, קריניאן פרא כרם בעל 2016, בהחלט ישחק את המשחק הגוף המלא, הצבע העמוק, טעמי התבלינים והאדמתיות יחד עם הפרי השחור שמשתלבים יחד ליין רך עשיר ומלא. בהחלט יתאים לכל ארוחת חג ובעיקר כשלא מחפשים את תחושת הכבדות ביין…

יקב רקנאטי, קריניאן פרא כרם בעל 2016
כוס רביעית – הכוס האחרונה לערב (רק לפי האגדה…) חלק מהציבור יאהבו לסיים במשהו מתוק אני דוקא מאמין שהכוס האחרונה היא החותמת המסיימת של הארוחה והטעם שהיא תשאיר יישאר איתנו עד לסוף הלילה ולכן אני מחפש את היין שישאיר לי בפה טעם של עוד. יקב רמת הגולן, ירדן כרם בר-און, סירה 2015, יין עוצמתי, עשיר ומורכב העשוי מ100% ענבי סירה שגדלו בכרם יחידנית אחת ספציפית ברמת הגולן בשם כרם בר-און הידועה באיכות הגבוהה שלה. היין מלא בטעמי פרי, חביות העץ מורגשות במיטבן ובכללי היין משדר איכות ללא פשרות וטעמים מדויקים ומאוזנים בהרמוניה מושלמת. בהחלט יין לסיום לילה שכזה.

יקב רמת הגולן, ירדן כרם בר-און, סירה 2015,