מסעדת אסתר יהוד

מסעדת אסתר

מאת: סמדר שני Smadar Shani

אסתר היא מסעדת ביסטרו קלאסית בניחוח אירופאי ייחודי. איציק בר סימנטוב השף של אסתר מוציא תחת ידיו מנות משובחות, קלאסיקות צרפתיות וקלאסיקות איטלקיות, לצד טוויסט של מנות ים תיכוניות

כשרוצים לחגוג אירוע או להעביר ערב מיוחד, זה מלווה בדרך כלל בהתלבטות לגבי בחירת המסעדה. כי אחרי הכל, זה לא נחמד להגיע עם ציפיות גדולות ונכונות להשקיע ולצאת עם מפח נפש. אנחנו באופן אישי אוהבים לצאת בתחושה טובה ועם חוויה שמוצתה עד תום והכי חשוב שיישאר לנו טעם של עוד.
מסעדה מסוג כזה היא אסתר, יהיו כאלו שירימו גבה..כי אסתר מ פועלת הרחק מהעיר הגדולה ביהוד, פרבר לא סקסי במיוחד ובטח ובטח לא כזה שנכנס לטווח רדיוס החיפושים שלנו.
אחרי הכל תל אביב היא “הברירת מחדל” זו שמשופעת במסעדות מבטיחות ולכן והנהירה היא אל תוך תל אביב ולא מתל אביב לפרברים.
ואם יהוד זה לא מספיק מאתגר, נוסיף ונאמר שאסתר לא ממוקמת בלב לבה של יהוד, אלא באזור אפרורי מוקפת בסביבה של מוסכים.
אבל, מסתבר שהמיקום והעיצוב החיצוני של המבנה בו אסתר שוכנת לא מלמדים על המקום באסתר כך הבנו מהר

עיצוב ואווירה:
אז ככה, אחרי שעיכלנו את המעבר החד מהעיר הגדולה לאזור התעשייה של יהוד,
תמונת המצב התבהרה, עברנו את שער הכניסה והגענו לחצר המסעדה ירוקה ויפה ומתפקדת כחלק מהמסעדה.
המארחת שקיבלה את פנינו הובילה אותנו אל תוך המסעדה ואז נגלה לעינינו חלל הפנימי אלגנטי להפליא, המשדר איפוק וקלאסה מהסוג שנדיר למצוא בישראל.
התמקמנו בשולחן פנימי, בחלק הקדמי של המסעדה שמורכבת מחללים, פנימיים וחיצוניים וזה יוצר תחושה חמימה ונעימה ונטולת פאסון של ביסטרו מסעדה. לפרטיות מוחלטת בחלק האחורי של המסעדה יש חדר פרטי מרווח.
הבר למשל קטן ואינטימי, מוצנע בחלל הפנימי ולא מתפקד כמרכז המסעדה, כי אסתר הוא לא מקום שמתיימר להיות מגניב, ניכר שיש כאן די.אן.איי מאד ברור, להיצמד לקו המאופק והסולידי ולא להיגרר ל”מה שנכון”
השירות מקצועי ומנוהל היטב, כבר הבחנו בכניסה בזמן שהמתנו, מקצועי אבל לא מהסוג המתאמץ והמתנחמד,
המלצרית שצוותה לשולחננו, המתינה בסבלנות שנתמקם והמליצה לנו לפתוח בערק לימונים קוקטייל קייצי מרענן.

 

האוכל:
האוכל באסתר מענג. עם המון אופי. המנות מדוייקות, שילוב של קלאסיקות צרפתיות וקלאסיקות איטלקיות, לצד טוויסט של מנות ים תיכוניות
השף של אסתר כבר 13 שנה, איציק בר סימנטוב (שהוא גם הבעלים) אם תהיתם לגבי השם, המסעדה קרויה על שם אשתו . לפני אסתר היה השף של מסעדת קלודין המיתולוגית.
איציק בר סימנטוב משקיע בכל מנה ומגיש את כל המנות הקלאסיות עם הרבה אופי ונשמה.
תפריט הראשונות מציע גאספצ’ו עגבניות צהובות המוגש עם גבינת המאירי- מהטובים שאכלתי, כרוב ממולא בשר, אורז וצימוקים, מנה ייחודית גאוות המקום.
כיסוני טלה יוגורט עם צ’ילי, מנה מסקרנת שאזלה טרם הגעתנו, לכן לצערנו לא הספקנו להתרשם ממנה. עוד בראשונות, הרינג עם סלט ביצים, סלט שוק, וטונה אדומה.
בגזרת העיקריות מציעים באסתר מנות פסטה כולן עבודת יד, ניוקי תפוחי אדמה עם גבינת פיקורינו ותרד טורקי, עד מנות עם השפעה ים תיכונית, כמו פרגית חתוכה בסגנון שווארמה, פפרדלה פירות ים, וכמובן קלאסיקות כמו המבורגר אונטריב עם רוטב פורט,
מנת הדגל היא בהחלט מדליוני פילה ברוטב שמנת ברנדי ופלפל, מוגש עם התוספת האולטימטיבית צ’יפס דקיק וטעים במיוחד כמיטב המסורת הצרפתית.
גם אוהבי דגים יוכלו להתענג על לוקוס בתנור עם ציר יין עם עגבניות
את הארוחה באסתר חתמנו בקינוח בניחוח אירופאי, קרפ סוזט מעולה קלאסיקה צרפתית שמוגש עם גלידת וניל וגלידת יוגורט איכותית עם חמצמצות נהדרת של פירות אדומים.
יש גם עוגת גבינה קלאסית וקינוח מלבי עם קריצה למזרח התיכון.

תפריט האלכוהול כולל יינות אדומים ולבנים מצרפת, איטליה וגם יקבים ישראלים מקבלים כאן במה ויש גם קוקטיילים מצויינים ערק לימונים, קמפרי עם תפוזים סחוט טרי, קיר רויאל, מימוזה, וכמובן אפרול שפריץ.
התמחור הגיוני, הגון ובמונחים של עלות תועלת שווה כל שקל.
לסיכום התרשמנו שאסתר היא מסעדה מצויינת, עם ניחוח שונה ויוניקי, שומרת על אותנטיות ונותנת תמורה מלאה לכסף, לא מפתיע שהיא צברה לעצמה קהל סועדים נאמן ולא מתפשר
וזה הקסם של המקום.

אסתר דרך העצמאות 8 יהוד

קרדיט תמונות: מיטל סולומון וליאורה אלקיים