כל בית יכול להיות בית קפה
מאת: סמדר שני
קפה בקפסולות? זה כל כך שייך לפעם, כי מהיום אם הקפה שלי לא נטחן טרי, זה לא קפה בשבילי.
נתחיל בסיכום: אחרי שניסיתי בעצמי את המכונה לתקופה לא קצרה, הגעתי למסקנה שאם אתם מחפשים קפה טרי שנטחן במקום ברמה גבוהה יותר מזו של בתי קפה, אבל לא רוצים להתעסק בלהכין, אז אתם זקוקים למכונת קפה.
אולי אתם לא מודעים לזה, אבל כשאתם הולכים לבית קפה ומזמינים קפה, יש המון שלבים שצריכים לעבוד כמו שצריך כדי שהקפה שתקבלו יהיה איכותי וטעים; כמובן שפולי הקפה חשובים, אבל הם לא קשורים למכונה. אם מדברים על המכונה, אז הטמפרטורה צריכה להיות בטווח הנכון, המים בחליטה חייבים להיות בלחץ מסוים, כמות וגודל הגרגירים של הקפה הטחון צריכים להיות מתאימים ועוד הרבה פרמטרים. זה נשמע כמו משהו מסובך שבאמת ניתן לקבל רק בבתי קפה או במכונות ממש יקרות. אז זהו, שלא. תכירו את Omnia של פיליפס; סדרת מכונות קפה אוטומטיות שטוחנות פולי קפה במקום, ושמייצרת 5 סוגי קפה – אספרסו קצר, אספרסו ארוך, קפוצ’ינו, לאטה מקיאטו ואמריקנו.
נתחיל בנראות. המכונה יושבת על השיש במקום בו ישבה בעבר מכונת הקפסולות ולהפתעתי היא ממש לא גדולה יותר, במיוחד כשמדובר על מכונה שטוחנת במקום טרי טרי ולא משתמשת בקפסולות. העיצוב השחור והנקי של המכונה יושב נפלא עם כל סגנון או צבע של מטבח. היא ממש משדרת איכות מכל כיוון. מסך הבקרה והשליטה מאוד ברור ומובן וכל החלקים קלים לשימוש והרכבה. מבחינת מחיר נכונה לכם הפתעה נוספת. המחירים נעים בטווח הממוצע ומטה לעומת מכונות קפה טוחנות אחרות, כשהתוצאה שווה או מתעלה עליהן.
המהנדסים של פיליפס עשו עבודה נהדרת. כאילו הם קיבלו רשימה של מה הופך קפה לאיכותי ברמה גבוהה והקדישו זמן ומחשבה לכל אחת מהסעיפים ברשימה. הם יצרו את כל התנאים הנכונים כדי שנרגיש ממש כמו בבית קפה איכותי, אבל אצלנו בבית.
באומניה של פיליפס לא רק שניתן לקבוע את חוזק הקפה בשלוש מדרגות, אלא גם את עוצמת הארומה שלו. יש למכונה שלוש דרגות של עוצמת ארומה, הייתם מאמינים? בשום בית קפה לא ישאלו אתכם באיזו עוצמת ארומה תרצו את הקפה שלכם, אבל כאן זה קורה. המערכת החדשנית של פיליפס מגיעה לאיזון אופטימלי בין טמפרטורת בישול הקפה לבין הפקת הארומה באמצעות ויסות טמפרטורת המים לטווח שבין 90 ל-98 מעלות (שאלו הטמפרטורות הטובות ביותר לחליטת קפה). אמנם אתם אחראיים על רכישת הפולים הכי טעימים לכם, אבל כדי להשיג את התוצאה המעולה ביותר שניתן מתוך הפולים האלו, כאן המכונה של פיליפס נכנסת לתמונה.
מה עוד משפיע על איכות הקפה? אופן טחינת הפולים. גם כאן קברניטי פיליפס לא חסכו ובסדרת Omnia הכניסו סכינים קרמיות עמידות לעבודה מדויקת שתספק לכם עד 20,000 כוסות קפה! בנוסף לאיכות הסכינים הקרמיות, אתם יכולים לקבוע את רמת הטחינה בעצמכם! כך הקפה הטחון יוצא בגודל ובכמות המושלמת לקפה מעולה עבורכם. לא סתם בית קפה, אלא בית קפה אינדיבידואלי.
גם לחץ המים משפיע על איכות הקפה. הלחץ הנכון לקפה טוב נע בין 9 ל-10 בר. משאבת המים של מכונות אומניה יודעות לעבוד עד לחץ של 15 בר, ויודעת להשתמש בלחץ המתאים לכל סוג קפה שתבקשו.
ההבדל הראשון והעיקרי אליו תשימו לב בין קפה קפסולות לקפה ממכונת אומניה הוא האיכות. התכונות הדומיננטיות הראשונות שתפגשו בשלוק הראשון אלה הארומה והטעם של קפה טרי שנטחן במקום בצורה המושלמת ביותר ליצירת חוויית קפה איכותית. זו ארומה שלעולם לא תוכלו להגיע אליה עם קפה מקפסולות. לעולם. מדובר בשילוב שקשה להסביר במילים.
כשלוקחים את רמת הקפה המעולה שהמכונה הזו יודעת להכין ומחברים אותה לקלות התפעול ולגודל הקומפקטי שלה, אי אפשר שלא לחוש שזה הדבר הבא שאתם חייבים בבית.
פתאום מתחילים להרגיש שלא שווה לכם להיפגש בבתי קפה עם חברים. במקביל, החברים כל כך נהנים מהמכונה, שגם הם לא רוצים להיפגש יותר בבתי קפה, אלא רק בבית שלי. הגזמתם.