
קולינריה ביקב שורק עם סוזוקי קרוסאובר טורבו
בין ימי החורף הגשומים שפקדו אותנו לאחרונה ניצלנו יום הפוגה שמשי כדי לצאת לעוד טיול קולינרי עם סוזוקי. הפעם רתמנו למשימה את סוזוקי קרוסאובר טורבו, אותו פגשנו בפעם האחרונה בשלהי הקיץ כאשר יצאנו לדרום הרחוק.
הפעם עלינו על הקרוסאובר טורבו העצמתי והמפנק ובחרנו לנסוע לאחד מחבלי הארץ הקסומים ביותר, בפרט בעונה זו של השנה, במרחק של חצי שעה בלבד מהמרכז. מדובר במבואות ירושלים ואזור לטרון השופע מטעים וכרמים. קצת אחרי לטרון נמצא לו קיבוץ נחשון אשר הוקם בשנת 1950 אשר בתוכו הוקם לפני 25 שנה יקב שורק הנחשב לאחד היקבים הוותיקים והייחודיים שבאזור.
סביר להניח שלא יצא לכם לפגוש את היינות של יקב שורק על המדפים כיוון שרוב המכירות של היקב מתבצעת מהחנות הממוקמת בו או דרך אתר האינטרנט של היקב. אבל אם שתיתם את יין הבית באחת מהמסעדות המובילות בישראל כדאי שתדעו שהוא הגיע מיקב שורק. היקב מתמחה בהפקת יינות בהתאמה אישית לדרישות ולטעמים המבוקשים של המסעדות. לשם כך הפקת כל יין נעשה בפיקוח צמוד של היינן הראשי של היקב, אשר מרכיב את התמהיל הנכון של היין מבין שמונה זנים שונים המגיעים מ-13 כרמים שונים מרחב הארץ. ממצפה רמון, הרי יהודה ושפלת יהודה.
לצד הפקת היין ישנו ביקב בית ספר ליין מהבודדים בישראל הקיים כבר 25 שנה, ובו מועברות סדנאות יין וניתן ללמוד את רזי הכנת והפקת היין באופן יסודי לאורך ועומק כל התהליך. בסך הכל אחראי היקב ובית הספר שבו על ייצור של כ-50 אלף בקבוקים בשנה.
מידי חודש, בסוף השבוע האחרון של החודש פתוח היקב בסוף השבוע (היקב אינו כשר) לקהל הרחב לסדנאות יין, טעימות ואירועים מיוחדים כמו למשל יריד יין של יקבים ביתיים שנערך בכל חודש מאי וזה 11 שנה, יריד יקבי הבית הקרוב יתקיים ב24-25 למאי. ניתן כמובן להגיע ליקב בתיאום מראש לחווית טעימות יין, אבל אנחנו בחרנו ללכת על האופציה המרתקת והמפנקת ביותר אותה מציע היקב: ארוחת גורמה מקומית בשילוב טעימות יין.
על הארוחה אחראי שף הבית של היקב ירון אורלב ירון החל את דרכו ככלכלן, אך החליט לעזוב את העולם הפיננסי לטובת התשוקה שבעולם הקולינרי שמשכה אותו. לאחר שנים בהם למד מעבד במסעדות המובילות בתל אביב חבר אל יקב שורק הסמוך לביתו. ממטבחו הממוקם ביקב מציע ירון חוויה קולינרית המשלימה את חווית היין שמציע היקב, עם אפשרות לתפור תפריט בהתאם לאירוע המבוקש, בין אם מדובר בארוחה זוגית רומנטי, אירוע משפחתי או מפגש עסקי.
השף ירון מתמחה בבישול במספר סגנונות, אך הסגנון האהוב עליו הוא שילוב בין מטבח ישראלי עדכני למטבח ים תיכוני. אל השולחן הכפרי שהועמד לצידה של סוזוקי קרוסאובר, אותה החנינו בחצר היקב הוגשו ברבוניות טריות שטוגנו במדויק, הוגשו עם לימון וסלט גרגיר ופתחו את התיאבון לקראת הבאות. לאחר מכן הגיעה מנת פסטת חלמונים שהוגשה בשילוב קונפי עגבניות בשילוב אספרגוס שהובילה אל גולת הכותרת של הארוחה, נתח פיקיניה עסיסי שיושן במשך מספר שבועות ונצרב על הפלנצ’ה והוגש עם רוטב יין ופטריות דמי מלא בארומות.
האווירה השקטה והנינוחה של היקב הכפרי, לצד האוויר הנקי של יום חורף שמשי ליוו את הארוחה מלאת שילובי הטעמים. עם לגימה מיין קברנה מרלו נהדר יכולנו לעצום עיניים ולדמיין לרגע שאנחנו בטוסקנה או פרובאנס. ניסינו למשוך את הרגע ככל שניתן, אך לבסוף היינו צריכים לחזור אל המרכז. נכנסו לסוזוקי קרוסאובר, בן לוויה אידיאלי ליום טיול חוויתי נפלא ועשיר בטעמים.
איך מגיעים?
נוסעים על כביש 1 לכיוון ירושלים ויורדים במחלף לטרון אל כביש 3 לכיוון לטרון.
ממשיכים במשך כ-3 ק”מ ויוצאים ימינה לכיוון קיבץ נחשון. בצומת T פונים ימינה ושוב ימינה בצומת ה-T שלאחריה, וכעבור 300 מטרים פונים בחדות שמאלה כדי להגיע אל שער הקיבוץ. משם יש לעקוב אחרי השילוט המוביל אל היקב.