יינות חדשים של יקב סגל "התססה פראית" ואשכולות שלמים"

לקראת הפסח יינות חדשים של יקב סגל

מאת: סמדר שני Smadar Shani

יקב סגל משיק לקראת חג הפסח שתי סדרות חדשות של יינות מצויינים: “התססה פראית” ואשכולות שלמים” יינות שנעשים במינימום התערבות עם ביטוי טבעי וטהור לחומר הגלם המקומי

יינות חדשים של יקב סגל "התססה פראית" ואשכולות שלמים"

 סדרת אשכולות שלמים החדשה כוללת שני יינות:

יינות חדשים של יקב סגל "התססה פראית" ואשכולות שלמים"

סירה בציר 2017

סירה בציר 2017 מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בעמק קטן בקרית ענבים. הכרם אינו מושקה והיבול הינו נמוך במיוחד באופן טבעי. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של שבועיים עם השזרות ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל.היין התיישן לאחר מכן משך 15 חודשים בחביות צרפתיות מגילאים שונים וגדלים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד. כתוצאה מכך, יינות אשכולות שלמים הינם לרוב מעודנים ובעלי טאנינים רכים ועגולים,פרחונים, מתובלים ואלגנטיים.

 

 

יינות חדשים של יקב סגל "התססה פראית" ואשכולות שלמים"

פינו נואר בציר 2017

פינו נואר 2017 מגיע מהרי יהודה, מכרם יחידני בבית נקופה בגובה של כ 800 מטרים. הכרם גדל על אדמת גיר עם מרבצי סלע ועם מעט מאד אדמה. התוצאה היא כרם מרוסן ובעל יבול טבעי נמוך. הענבים נבצרו ידנית והוכנסו בשלמותם באמצעות מנוף הרמה למיכל תסיסה רחב. לאחר תסיסה של כשלושה שבועות עם השזרות וכאמור ללא כל הפרדה או מעיכה, נסחטו הענבים בעדינות והיין השלים את תסיסתו במיכל.היין התיישן לאחר מכן במשך 15 חודשים בחביות צרפתיות מגילאים שונים, ובוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד. רשמי טעימה: הגוף מלא, והסיומת פירותית, פרחונית, מתובלת וארוכה במיוחד.

מחיר מומלץ לצרכן: 110 ₪ להשיג במסעדות וחנויות יין נבחרות, כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל, כשר לפסח.

 סדרת התססה פראית כוללת שני יינות חדשים:

יינות חדשים של יקב סגל "התססה פראית" ואשכולות שלמים"

שרדונה בציר 2018

 שרדונה בציר 2018 מקור הענבים בכרם שרדונה יחידני ברמת דלתון שבגליל העליון היושב במדרון הר מאוורר ומוצלל במיוחד,בגובה של כ- 800 מטרים. הענבים גדלים שם על אדמת טרה רוסה על גיר.במטרה להגן על ארומת השרדונה ולשמר את רעננות הפרי הייחודית לענבים הגדלים באקלים קריר ובגובה רב,לאחר סחיטה עדינה תסס היין בחבית עם שמרי הבר אותם נשאו הענבים מהכרם וללא תוספת שמרים כלל. היין התיישן כחצי שנה בחביות צרפתיות, על שמריו, וללא תסיסה מאלולקטית בכדי לשמר את החמיצות הטבעית שלו. ליין צבע בהיר עם מעט גוון ירקרק, הגוף מלא, החמיצות רעננה, והסיומת פירותית, עשירה וארוכה.

יינות חדשים של יקב סגל "התססה פראית" ואשכולות שלמים"

קברנה סוביניון בציר 2017

קברנה סוביניון בציר 2017 מקור ענבי קברנה סוביניון  בכרם בבית נקופה שבהרי ירושלים. זהו כרם גירני מאד, היושב במדרון הר מאוורר ומוצלל במיוחד,בגובה של כ- 800 מטרים חשוף לרוחות ולבריזת הים התיכון. הענבים הותססו כאמור עם שמרי הבר אותם נשאו מהכרם, כלומר ללא תוספת שמרים כלל. היין תסס כשבועיים ואחר כך עברו הענבים סחיטה עדינה והיין המשיך להתיישנות במשך שנה בחביות צרפתיות. היין בוקבק ללא זיכוך ולאחר סינון גס בלבד. רשמי טעימה: יין עם גוף מלא וחמיצות רעננה. ליין סיומת פירותית, מתובלת וארוכה.

מחיר מומלץ לצרכן: 65 ₪. להשיג בחנויות היין והאלכוהול המובחרות ונקודות השיווק המתמחות ברחבי הארץ. כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל, כשר לפסח

אודות יקב סגל

יקב סגל הוקם בשנת 1787 והינו אחד היקבים הוותיקים בישראל. יקב ישראלי, בעל מורשת ארוכת שנים והיסטוריה, המושתת על שורשיות וחיבור לטבע ולאדמה. על ערכים אלו בנויה שיטת העבודה וייצור היין של היקב עוד מימיו הראשונים של היקב. החל מהשלב הראשוני של גידול הגפנים, שבו היקב נותן כבוד לטרואר ובעיקר לענבים, ועד לשיטות הייצור של היין המבוססות על מינימום התערבות. שיטות עשייה אלו, הן שיטות עשייה מסורתיות וטבעיות המדגישות את טעמיו האמתיים של הענב ואת הקשת הארומטית שלו. החזון שלנו הוא לשמור על האותנטיות המקסימלית של הענב. הכי קרוב לטבע שניתן, או במילים אחרות- החזון שלנו הוא לייצר יינות פראיים