מושבוץ מסעדה בשר מושב רמות רמת הגולן

מושבוץ מסעדה של בשר משובח ברמת הגולן

מאת: סמדר שני Smadar Shani

כחובבי בשר ידועים, במהלך ביקורנו באזור רמת הגולן, חיפשנו המלצות למסעדת בשר “לא פחות ממעולה” וכך הגענו למסעדת מושבוץ הנמצאת במושב רמות.

מושבוץ הוקמה בשנת 2007 מאז עברה כברת דרך ארוכה עד שהתבססה כחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית המקומית ברמת הגולן. תהינו מה עומד מאחורי השם והסתבר לנו שמושבוצ היא צורת ההתיישבות הראשונית של היישובים ברמת הגולן. המילה מורכבת משילוב של המילים מושב וקיבוץ. מקימי מושבוץ הם בוקרים מרמת הגולן שיש להם עדרי בקר והם חיים בשר, מבינים בשר. הם מגדלים את העדרים ב”רעייה טבעית” בשטח ללא אנטיביוטיקה וללא מכלאות.
הבשר הוא אחד מאבני היסוד של מושבוצ והיא מתמחה בנתחי בשר משובחים, המגיעים מעדר הבקר של משפחת שניידר הגדל בשטחי המרעה הפתוחים של רמת הגולן.
המשך הטיפול בבקר שניידר מתבצע במסעדה, שם מיישנים ומייצרים במקום את הסטייקים, הקציצות, ההמבורגרים הנקניקיות ונתחים מובחרים אחרים.
היכולת להשפיע על כל שלב בתהליך עד קבלת התוצר הסופי המוגש במסעדה או נמכר בקצבייה, מאפשר בשר בקר איכותי, בריא וטעים יותר.
מה שנשאר לנו זה לספק את הסקרנות שלנו ולהבין כיצד האופן בו הם מטפלים בבשר בא לידי ביטוי בטעם ובאיכות הבשר. אחרי הכל, לא כל יום מזדמן לנו לאכול בשר שגדל בתנאים כה מיוחדים.

הגענו למושבוץ בשעות הערב המוקדמות ואת פנינו קיבל נאצ’ו מנהל המסעדה שהסביר לנו באדיבות את “האני מאמין” של המקום, בתשוקה והתרגשות של מי שחי את המקום.
“במושבוץ מבשלים כמו פעם, אוכל אמיתי שכולו נרקח ומוכן במקום. האוכל עושה כבוד לחומרי הגלם המקומיים והאיכותיים והוא ההשראה למנות המוגשות במסעדה.
כל הירקות הם בגידול אורגני והיינות שמוגשים הם רק של אזור רמת הגולן

מושבוץ מסעדה ברמת הגולן שמכבדת את התוצרת המקומית התבוננות בתפריט הפעילה את מיצי הקיבה.לחם מחמצת מהמאפייה של מושבוץ מוגש עם מטבל טחינה אסיאתית וממרח חצילים. מרק בשר ארומטי מנתחים ממשק שניידר

מסעדת מושבוץ מושב רמות רמת הגולן

קרפאצ’יו עגלה משק שניידר עם פרוסות צנונית, שקדים קלויים, שמן זית. פטה כבדים עשיר ונימוח עם ריבת פלפלים פיקנטית וקרמל סיידר, מוגש עם טוסטונים, סלט תפוחים וחמוציות
בעיקריות יש מגוון מטורף החל מקבבונים שנטחנים במקום בתיבול ביתי- רומני עשיר בבצל ושום
נקניקיות צ’וריסו,מרגז מבשר עגלה וטלה בתערובת תבלינים ארומטית ונקניקיה מעושנת.
המבורגר מושבוצ קלאסי
בשר עגלה ממשק שניידר במתכון המנצח, מוגש על לחמנייה מתקתקה עם חמוצים ביתיים ומרמלדת צ’ילי בתוספת פאפאס צ’יפס.
תבשיל קדירה עשיר בניחוחות בבישול ארוך עם נתחי צינגלאך ממשק שניידר,
אסאדו עגלה משק מנת הדגל של המקום, נתח מגיע מצלעות העגל עתיר בשומן בצלייה ארוכה ואיטית וסיומת במעשנה

מסעדת מושבוץ מושב רמות רמת הגולן

התקשנו לבחור, בסוף הלכנו על סטייק סינטה הולשטיין – סינטת פרת חלב מופלאה של גידול ישראלי גאוות כחול לבן.   וטי- בון טלה עתיר בטעמים.
לאוהבי הפחממות לצד הבשר יש תוספות מגוונות ומיוחדות.
פאפאס צ’יפס, בטטות צלויות, פירה בטטה שום וטימין, פריקה מבושלת בציר בקר וירקות שורש. אלו שמעדיפים להרגיע ייהנו מסלט כפרי בוינגרט תמרים
את הארוחה המצויינת ליווה יין של אזור רמת הגולן (במושבוצ מקפידים על זה) גוורץ ושרדונה מסדרת ירדן וגמלא קברנה מרלו.
קינחנו במלבי קרם קוקוס. כנאפה תפוחים  מיוחד בטעמיו. סיום ראוי ליום טיול מקסים ומהנה ברמת הגולן.

מושבוץ מחזיקים בקצבייה בה ניתן לרכוש בשר ולקחת אותו חזרה למרכז הארץ או ליהנות ממנו במהלך הטיול וזה מומלץ בחום.

קבלו את מילון מידות עשייה של מושבוץ – חובה לאוהבי הבשר*

R – צרוב רק במעטפת, כאשר כל חלקו הפנימי נא, צבוע אדום עז, בטמפרטורה נמוכה.
MR – נא למחצה. שוליו החיצוניים של הנתח צרובים ומרבית חלקו הפנימי נא, בטמפרטורת החדר.
M – עשוי למחצה. שוליו של הנתח צלויים וכך גם מחצית מחלקו הפנימי, במרכז הנתח טמפרטורה חמימה.
MW – עשוי. שוליו של הנתח צלויים וכך גם מרבית חלקו הפנימי. במרכז הנתח צבע ורוד וטמפרטורה חמה.
WD – עשוי היטב. שוליו של הנתח צלויים וכך גם כל חלקו הפנימי. במרכז הנתח צבע אפרפר וטמפרטורה חמה מאוד.

מושבוץ מסעדה מושב רמות רמת הגולן

*מומלץ לשלב ביקור ביקב שאטו גולן

 

מושבוץ מסעדה מושב רמות רמת הגולן