פסטיבל יין לבן על הים במרינה הרצליה

מאת: סמדר שני Smadar Shani

לכבוד חג השבועות והקיץ שבפתח ייערך פסטיבל יין לבן על הים במרינה הרצליה ויציג יותר מ 100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, השקות, סדנאות יין ייחודיות, מתחם אוכל, חנות פסטיבל ואווירה טובה.

פסטיבל White  פסטיבל יין לבן על הים במרינה הרצליה, ייערך השנה בתאריכים 29-30.05.2019 בימים רביעי וחמישי, בין השעות 18.00-23.00 ויציע טעימות של יותר מ- 100 יינות לבנים, סמוקים ומבעבעים, סדנאות יין, מתחם אוכל, חנות פסטיבל, מוזיקה שמחה ועוד הפתעות רבות.היקבים הגדולים, יקבי הבוטיק קטנים וגדולים כאחד והיבואנים המובלים יציגו את התוצרת המקומית לצד מיטב יינות העולם: יקב דלתון, יקב ויתקין, יקב טפרברג, יקב כרמל, יקב וילה מריה- ניו-זילנד, יקב ברטנורא – איטליה, הרצוג – מסביב לעולם, צור סוכנויות – ייבוא יינות כשרים, יקב פסגות, יקב שילה, יקב עמק יזרעאל, יקב טוליפ, יקב מאיה, יקב כישור, יקב בראבדו, יקב נטע, חברת שקד עם:  Miraval – צרפת, Mud House – ניו-זילנד, יקב רקנאטי, יקב ברקן, יקב נטופה, יינות סגל, יקב היוצר, צילינסקי- דרום איטליה, יקב 1848, יקב קנאטיר, יקב תבור, אקרמן- צרפת ארה”ב, Francois Lurton – איטליה, יקב לוריא, הסקוטית עם- Plomari-אוזו – יוון

White פסטבל יין לבן על הים במרינה הרצליה

השקות של יינות חדשים פסטיבל White: יקב כישור, היקב המפתיע בשנת 2017 יפתיע שוב וישיק לטעימת בכורה את ה “ריזלינג” יבש כרם נחל יסף 2018. יקב קנטיר, היקב במרשים והמפתיע בשנת 2018, יציג לטעימת בכורה עולמית! את הסמיון מבציר 2018. יקב תבורישיק את הסוביניון בלאן הפריך והרענן מבציר 2018 . יקבי כרמל ישיקו 2 יינות חדשים ואטס לבן 2018 שרדונה ויניארדס 2018.  אקרמן משיקים בהשקת בכורה לה שאטו סוביניון בלאן טוריין 2018.

פסטיבל White יתקיים במרינה הרצליה, בימים  ד’-ה’ 29-30/05/2019  בשעות:18:00-23:00 מחירים: בקופות האירוע: 89 ₪  || בהרשמה מוקדמת: 69 ₪ ברכישה טלפונית: 03.5180533 או דרך האתר  

לתושבי הרצליה 49 ₪ בהצגת תעודת זהות, ברכישה מוקדמת בלבד! לרכישת כרטיסים לחצו כאן

עובדות מעניינות על יין לבן:

  • יותר קשה לייצר יין לבן מאשר יין אדום, בשל צורך בתהליכים מורכבים מהבציר ועד הבקבוק.
  • בשנים האחרונות חל שינוי ביחס הישראלים ליין הלבן. צריכתו גדלה בהתמדה, ולכן, יקבים מקומיים מייצרים כיום יותר סוגים של יינות לבנים מזנים שעדיין לא גודלו בארץ.  כתוצאה מהחוסר שנוצר ביינות לבנים איכותיים, ניטעים כיום בישראל אלפי דונמים של ענבי יין לבן מזני איכות קיימים ומזנים חדשים.
  • את רוב היינות הלבנים המיוצרים בעולם מומלץ לשתות עד שנה ממועד הבציר.
  • היין הלבן נפוץ בעיקר במדינות אירופה המרכזית והצפונית.
  • יין אדום ניתן להפיק רק מענבים אדומים, ואילו את היין הלבן ניתן להפיק גם מענבים לבנים וגם מענבים אדומים.
  • בשנים האחרונות, עקב הגדילה המשמעותית בצריכת היינות הלבנים, היקבים מוכרים את כל מלאי היינות הלבנים עוד לפני העונה החמה.