
נסענו עם סוזוקי סופר סוויפט למסעדת גיליס ברמת הגולן
מאת: מערכת מןסטרים
יצאנו לטיול מקסים ברמת הגולן עם סוזוקי סופר סוויפט, שהתמודדה בהצלחה רבה עם אתגר נסיעה לרמת הגולן ליקב הר אודם ולמסעדת גיליס
הטיול שערכנו לרמת הגולן השאיר אותנו עם טעם של עוד, לכן חיכינו שתהיה לנו הזדמנות שוב לעלות לגולן וליהנות מהחוויות הקולינריות אותן הוא מציע בין נופיו הנפלאים. קצת לפני שהקיץ מתחיל רשמית הגיעה ההזדמנות ונסענו צפונה.
גם הפעם בחרנו לשבץ במסלול שלנו ביקור ביקב ובמסעדת בשרים. כיוון ששעות האור ארוכות אין בעיה לצאת לטיול בנחת, ליהנות מהדרך, וגם לעצור למנוחה לאחר ארוחת הצהרים באחת מפינות העצירה הרבות הפזורות בגולן. אנחנו ביצענו את הטיול הארוך יחסית ביום אחד והספקנו לחזור למרכז בטרם השקיעה. אך אם יש לכם את האפשרות, מומלץ להעביר את הלילה בגולן, וכך גם למקסם את החוויה של הביקור ביקב.
בת הלוויה שלנו הפעם הייתה סוזוקי סופר סוויפט הזריזה שאזור המחיה הטבעי שלה הוא בעיר, אבל לא התקשתה לעמוד במשימה של הנסיעה צפונה בכבישים המהירים, והנעימה לנו את הטיפוס אל הגולן בדרך המתפתלת של מבוא חמה
התחנה הראשונה: יקב הר אודם
טיול באזור רמת הגולן הוא הזדמנות מצוינת לשלב ביקור באחד מהיקבים הרבים שצצו כפטריות לאחר הגשם. ניתבנו את הסוויפט שלנו לצפון הרמה אל עבר הר אודם, בישוב הר אודם החנינו את הסוויפט בחנייה נוחה בכניסה ליקב המקומי של מושב אודם, יקב הר אודם סיפור מרתק על חזון של משפחה אחת, הוקם על ידי משפחת אלפסי שהם מוותיקי הישוב, כשהגיעו אליו בסוף שנות ה-70′. עם זאת, כמו יין טוב, הרעיון להקים יקב היה צריך זמן להבשלה ולבסוף יצא לדרך בשנת 2002, כשלאב המשפחה מיכאל מצטרפים בניו אדם ושי שלומדים את עולם היין והופכים לייננים הראשיים של היקב.
מדובר ביקב בוטיק עם קיבולת יצור של כעשרת אלפים בקבוקים בשנה, שרוב רובם של הענבים בהם עושים ביקב שימוש מגיעים מגידולים בכרמים המשפחתיים למרגלות החרמונית ובעמק הבכא, בגובה של כמעט 1,200 מטר מעל פני האדמה. מה שמסביר את שמו של יין הדגל של היקב 1,060. מאז הקמתו של היקב זכו יינותיו לשבחים ופרסים רבים והוא מציע כיום מגוון יינות. ליקב הר אודם מרכז מבקרים הפתוח בימי חול ושישי מהשעה 10 בבוקר, ובו ניתן לבצע בתיאום מראש סיורים ביקב משולבים בטעימות וגם אירועים מיוחדים. בין היינות שהזדמן לנו לטעום במרכז המבקרים ניתן לציין את יין הר אודם סירה, העשוי 100% ענבי סירה, בעל צבע עז וטעם עשיר ופירותי. טעמנו גם מסדרת אלפסי הנושאת את דיוקנו של מיכאל אבי המשפחה. יין המורכב מ-60% ענבי קברנה סובניון ו-40% מרלו שייושן במשך שנתיים בחביות אלון צרפתי וייוצר במהדורה מוגבלת. קינחנו ביין קינוח מסוג ענבר. יין לבן מתוק שמיוצר מענבי שרדונה בשלים עם 19% אלכוהול. היין כשמו כן הוא, בעל צבע זהוב ענברי ומתיקות נוכחת, אך לא מלאכותית.
תחנה שנייה: גיליס – בית מדרש לבשר
נכנסנו חזרה לרכב, האוויר הנקי והביקור ביקב עוררו את בלוטות התיאבון התחנה השנייה הייתה ארוחת צהרים במסעדת גיליס במושב נוב על כביש 98 מרחק של כחצי שעה נסיעה מיקב הר אודם. לגיליס סיפור משלה, המושב הוקם בשנת 1974, כשמעט לפני כן הקים יוסי גיליס את העדר שלו באזור הר תבור. לאחר הקמת המושב הוביל גיליס רגלית את העדר שלו במשך שלושה ימים והשתקע במושב החדש כחלק מהגרעין המייסד. מאז ועד היום גדל והתרחב העדר המשפחתי, הכולל כיום גם פרות אנגוס שחור שמקורן באוסטרליה, העדר רועה ברחבי רמת הגולן ומשפחת גיליס כולה נרתמה יחד כדי להביא לקהל הרחב את אהבת הבשר.
בעבר הייתה המשפחה ספקית בשר של מלונות ומסעדות יוקרה רבות, אך בשנים האחרונות החליטו לבצע תפנית. בחווה הביתית הוקמה קצביית איכות, ממנה משווק הבשר מתוצרתם לקהל חובבי הבשר האיכותי המגעים אליהם מכל הארץ. לצידה של הקצביה הוקמה המסעדה ובה בית המדרש לבשר. עוד בטרם התיישבנו, פגשנו את אברהם, פר ההרבעה המגודל בן ה-13 של המשפחה הנמצא ברפת המשפחתית ממנה הוא מפקח על הנעשה. המסעדה מעוצבת בפשטות עם מטבח פתוח, כך שניתן לצפות בכל רגע בתהליך ההכנה, מה שרק מוסיף לחוויה הייחודית במקום.
המטבח שפתוח למסעדה, אפשר לנו להתבונן בהכנת בצוות המשפחתי, בזמן שהוא טורח על הכנת האוכל. לפתיחה הוגשו לשולחננו מנות פתיחה קלאסיות כמו חציל בטחינה, סלט החסה עם תיבול לימון-נענע מרענן,מתבלים וסלטים מתוצרת טרייה ומקומית. אבל כמובן שבגיליס הבשר הוא העיקר, הזמנו צלחת טעימות שאפשרה לנו לדגום נתחי אטריקוט שהיו עסיסיים ולא שומניים מידי וכך גם “ההמבורגר של גיליס” שמסתבר שהוא גולת המסעדה, ההמבורגר היה מבשר איכותי, במרקם נכון, שומני במידה וטעמו לא הוסווה על ידי רטבים ותיבול מיותר.
סיכום יום
נכנסו לסוזוקי סופר סוויפט שהמתינה בסבלנות בחניית המסעדה, ניצלנו את הדרך חזרה לעיר הגדולה בלסכם את חווית הנהיגה מהרכב:
לסוזוקי סופר סוויפט, התנהגות כביש, ביצועים ויכולת דינמית מוצלחת, באמצעות מנוע המצויד בשני מזרקים בכל צילינדר. תפיסת “הנהג הוא במרכז” מיושמת בקפדנות ומספקת חוויית נהיגה טובה. המכונית קטנה, קצרה אך רחבה ומרווחת, עם חלל הטענה מעולה. העיצוב ספורטיבי ואפנתי והאבזור עשיר.
צריכת דלק מצוינת: 14.5 ק”מ לליטר במאמץ.
בשורה התחתונה: סוזוקי סוויפט היא מכונית קטנה אך מפתיעה.
גיליס – בית מדרש לבשר, מושב נוב 054-6646950 – מסעדה כשרה
יקב הר אודם – מושב הר אודם 04-6871122 – יקב כשר