הולה מסעדה בתל אביב

מסעדת הולה לה

 

מאת: סמדר שני Smadar Shani

השבוע שמנו פעמינו לארוחת ערב ב “הולה” בראסרי חדש שמוגדר “כפתיחת המסעדה החשובה של השנה האחרונה” ולא בכדי. בזמן שהרבה שפים, עושים “שיפטינג” ממסעדת שף  ל”מזון מהיר וממותג” ובזמן שאחוז המסעדות ששורד הולך וקטן, מדובר בהחלט במהלך נועז וראוי לבדיקה מעמיקה ובמקרה של הולה גם להערכה.

מי שעומד מאחורי המהלך הוא השף ויקטור גלוגר שף בולט בנוף המסעדנים, בשני העשורים האחרונים, עם מסעדת קלואליס ה”קלאסית” והמעונבת, שבתקופת השיא שלה אירחה על בסיס קבוע את בכירי המשק ופוליטיקאים רבים.

מסעדת הולה תל אביב

גלוגר ושותפו דודי זיו הבינו שהם צריכים לשנות גישה וליישר קו עם האוכל ולעשות התאמה למטבח עכשווי, הם הסתערו על המשימה ויצאו לחפש מקום חדש ומרענן באזור תל אביב. המקום שנבחר הינו החלל של מסעדת רפאל האייקונית במלון דן, שעמדה ריקה במשך תקופה ארוכה (בהמשך להסתבכותו של השף רפי כהן) הייתה “בינגו” מבחינתם. מקום עם מטען רגשי של אחת המסעדות האהובות ביותר בארץ, במיקום חלומי ונוף לים. הולה היא מסעדה ענקית, שמכילה בלי שום בעיה 110 אנשים בחלל שהיה בעבר הבר האינטימי “החמארה” הוקם בר “ברולה”.

ברולה הבר של מסעדת הולה

המעצבת איילת זיו, יצרה במסעדת הולה חלל תל-אביבי אורבני גדול חמים ונעים, המחולק לפינות אינטימיות. הפוקוס הוא כמובן לחוף הים המרהיב, הנשקף מחלונות המסעדה. צורת הישיבה במסעדה מאפשרת לרוב הסועדים ליהנות מהים, זה בא לידי ביטוי בישיבה גבוהה אשר הופכת בהדרגה לנמוכה, ככל שמתקרבים לחלונות, בכדי לא להסתיר את הנוף. ויקטור ציין ש”פתיחת הולה היא התחלה מרגשת והזדמנות להנגיש את התפריט ודרכו להגיע לקהל חדש. בתפריט של הולה אין חלוקה לראשונות, עיקריות ומנות ביניים, התפריט מגוון עם חלוקה לפי טכניקות בישול וחומרי גלם. המנות בינוניות או גדולות, השף ויקטור גלוגר ויד ימינו ירון מלכה,משלבים השראה מהמטבח הצרפתי, ספרדי והאיטלקי.מסעדת הולה בראסרי תל אביב מלון דן

חלק מהמנות שטעמנו מוכרות לנו מהתפריט הוותיק של קלואליס וחלקן יצירות חדשות לחלוטין ומשובחות (שזמינות גם בתפריט צהריים ידידותי) למשל טטאקי טונה אדומה- טונה צרובה בקרסט זרעי שומר וכוסברה על קולורבי שרוף וויניגרט ארוגולה וסלסה מלפפון 56 ₪. קוקי סן ז’אק עם כבד אווז מנה שיכולנו לאכול ממנה בלי סוף- 82 ₪. פיצה Beets & Blue Cheese עם קרם גבינה כחולה, סלקים צלויים, עלי סלק ופרמזן 69 ₪. בגזרת הבשר סינטה מעולה מנברסקה -148 ₪

מסעדת הולה בתל אביב מלון דן

ומספר מנות דגל אישיות המלוות את ויקטור שנים כמו למשל: קבב דגים עם צנובר וקשקבל בגריל, מוגש עם טבולה כרובית טרייה, סלסה עגבניות , טחינת שקדים ושמן זית  58 ₪. פאייה פירות ים זוגית : פאייה A LA MINUTE  בניחוח זעפרן עם שרימפס, קלמארי, קוקי סאן ז’אק- 195 ₪  סלט חצילים “של ויקטור”, צ’יפס חציל, זרעי עגבניות ושמן עירית 49 ₪

שף ויקטור מסעדה הולה מלון דן תל אביב

היין שבחרנו ללוות את הארוחה 2013 Clos De Gat Har’el Syrah היה מצוין, יין אדום כהה מרהיב עם גווני סגול עם גוף מלא, רענן וסיומת ארוכה, מורכבת ואלגנטית. את הארוחה המוצלחת חתמנו בסורבה יוגורט כבשים מרענן (48 ₪) ובקינוח “שוקולד ופטל (48 ₪) שעבד מצוין עם אספרסו.

נציין שבימים אלו משיקים בהולה SUNSET HOUR1+1 על כל המשקאות בימים ראשון עד חמישי בשעות 18:30-20:30 ליושבים על בר המסעדה ובר ברולה.

לסיכום הולה היא בראסרי עכשווי עם מנות טובות ולא מתחכמות, עשויות מחומרי גלם מעולים, מי שביקר בקלואליס יחוש ברוח החדשה שמנשבת במקום ואי אפשר של להתרגש יחד עם ויקטור, שף ותיק עם אנרגיות חדשות ומורגשות.

הולה בראסרי – הירקון 87 תל אביב