“רוחות של תשוקה”-הדור הבא של משלוחי האוכל יוצא לדרך
מאת: סמדר שני
“רוחות של תשוקה” בראשות יאיר פיינברג ואלי הופנר יוצאים בקונספט קולינרי חדש, הכולל תפריטים של 5 מסעדות, 5 קונספטים קולינריים שונים, מגוונים ומוקפדים, הישר לבית הלקוח. המנות תוכננו בהתאמה מקסימלית למשלוחים, בדגש על הקפדה כי הטעם והצורה יישמרו גם אחרי שטולטל בדרכים.
מיזם קולינרי חדש בשם “רוחות של תשוקה” שבראשו עומדים צמד שפים ויועצים קולינריים יאיר פיינברג ואלי הופנר (בעלי חברת הייעוץ הקולינרי פיינקוק) לקחו את הקונספט המוכר של מטבחי רפאים/מטבחי משלוחים קדימה ורקחו במשך חודשים ארוכים קונספט קולינרי חדש, שהבשורה המרכזית שלו היא תפריט חכם ומדויק המאפשר לשחק עם חומרי הגלם ובכך להוציא ממטבח קטן יחסית אך משוכלל ומאובזר, תפריטים של 5 מסעדות, 5 קונספטים קולינריים שונים, מגוונים ומוקפדים, הישר לבית הלקוח. כחלק מהקונספט, המנות תוכננו, מוכנות ומוגשות בהתאמה מקסימלית למשלוחים, בדגש על הקפדה כי טעמו וצורתו יישמרו גם אחרי שטולטל בדרכים.
הקונספט הקולינרי החדשני – “מטבחי הרפאים” ו”מסעדות הענן”, כלומר מסעדות שאינן מציעות מקום פיזי לאירוח סועדים, אלא מסתמכות על משלוחים, כערוץ השיווק היחידי של האוכל, קיבל תנופה אדירה עם פרוץ משבר הקורונה וחובת הריחוק החברתי.
שוק משלוחי האוכל מסתבר מגלגל ברחבי העולם, נכון לשנת 2018 כ-83 מיליארדי דולרים, כאחוז מכלל שוק האוכל ו-כ-5% מסך האוכל שנמכר במסעדות ומזנוני מזון מהיר, עם קצב התפתחות של כ-3.5 אחוזים בחמש השנים הקרובות.
המטבח הראשון של “רוחות של תשוקה” ממוקם בחיפה וישרת בשלב הראשון את תושבי חיפה והאזור. בשלב הבא מתוכננים מטבחים נוספים שישרתו את הצרכנים ברחבי הארץ כשהכיוון הוא כן להתקרב למרכז הגיאוגרפי של מדינת ישראל.
הקונספט הראשון והמסקרו של “רוחות של תשוקה” נקרא קוקוריצה –”כל מה שעוף,”הרעיון היה לבחור את החלבון האהוב על עם ישראל – עוף וניתן למצוא שם את כל מה שקשור לעוף, החל מחלקי עוף בגריל וסלט עוף אסייאתי ועד שניצל וכנפיים קריספי
הקונספט השני נקרא ג’מילה ג’מיל- “כל מה שבלחם”- אבל לא בפיתה ולא בלאפה- אלא מגוון כריכי ארוחה המורכבים מלחמניות משוגעות עם בשר, עוף, דגים ואפילו אופציה טבעונית
קונספט שלישי הוא ד”ר גרין- סלטים שהם ארוחה, המטרה לתת מענה רחב לאנשים שהם טבעוניים וגם לתת מענה לארוחה קלה ובריאה באמצע היום
הקונספט הרביעי – “קוקוריצה המעדניה” המעדניה מתבססת על קוקוריצה אבל לוקחת את הטוב ביותר מכל הקונספטים עם התאמה לאירוח.
בעתיד הקרוב יצטרף למיזם קונספט חמישי שייתן מענה לקינוחים- המטרה היא לדייק את הקונספט לקינוח צעיר, מגניב, שמח, שמתאים למשלוחים.
“רוחות של תשוקה” עשו עבודה מאד דקדקנית ופרטנית בכל מנה ומנה והשקיעו מחשבה מחוץ לקופסא ויצירתיות על מנת לייצר ערך מוסף בחוויה של הלקוח.
שתי דוגמאות מצויינות לחדשנות ויציאה מהקופסא באה לידי ביטוי בשני “הדברים הכי נמכרים שלהם: שניצל ותפוחי אדמה
“רוחות של תשוקה” עשו מספר נסיונות כשהרעיון היה להגיע לשניצל האופטימאלי למשלוחים מבחינת טעם, מבחינת מרקם ומבחינת עסיסיות.
השניצל “הנבחר” מצופה שברי קורנפלקס אשר מוסיף עוד פן של פריכות ופן של טעם שכולנו מאד אוהבים.
כמו כן, השניצל של “רוחות של תשוקה” עובר השרייה ששומרת על העסיסיות שלו
התוצאה הנה שניצל טעים במיוחד, שעמד גם במבחן הזמן, טעמנו אותו אחרי 40 דקות והוא עדיין היה טעים ופריך.
במנה של התפוחי אדמה, הושקעו ניסיונות רבים, עד שהגיעו לתפוחי האדמה אופטימאלים מבחינת מרקם, פריכות וטעם. התפוחי אדמה של “רוחות של תשוקה” המעולים יש לומר , עוברים טיגון כפול והשרייה במרינדה של שום, שמן, פטרוזיליה ומלח.
טעמנו מגוון רחב של מנות, בכולן ניכרת השקעה הן בחשיבה, הן בחומרי גלם מעולים, הן בטעם, טיב האוכל ברמה גבוהה ולא פחות חשוב- מנות שף במחירים לכל כיס.
הסיפור של האנשים מאחורי “רוחות של תשוקה” :
קבוצת היזמים, מורכבת מארבעה שותפים, ערן לוי מייסד רשת המסעדות האסיאתיות טאטאמי ואזומאמי, איש הפרסום שון שאול וצמד השפים והיועצים הקולנריים יאיר פיינברג ואלי הופנר (הבעלים של חברת הייעוץ הקולינרי פיינקוק) הם אלה שהגו את הרעיון למטבח ״נסתר״ חדשני ואיכותי שעובד רק במשלוחים.
שף יאיר פיינברג הוא בוגר מגמת בישול וניהול של ‘בית הספר לקולינריה של פול בוקוז’ בצרפת (INSTITUTE PAUL BOCUSE). עם סיום לימודיו בישל במשך שנים רבות במסעדות מעוטרות בכוכבי מישלן בפריז, פרובנס וטוסקנה. בשנים שלאחר שובו לארץ בישל כשף במסעדות שונות, עסק בייעוץ קולינרי לשוק המקצועי, בהפקת אירועי גורמה ובהוראת בישול בבתי הספר המובילים בארץ. בנוסף, שימש יאיר כיועץ קולינרי של תוכנית הטלוויזיה הוותיקה “קרב סכינים” בה הוא ליווה באופן אישי את שף אלפרדו רוסו ואת שף סטפן פרואה דה וו. בשנת 2011 פתחו יאיר ואלי את חברת FeinCook המתמחה בייעוץ קולינרי למסעדות, רשתות, יצרני מזון בתחילת דרכם, מפעלי מזון מהוותיקים בישראל וסטארטאפים בתחום ה-Food tech.