אוכל תאילנדי למביני עניין
המטבח התאילנדי הוא מטבח שהושפע מהמטבחים של המדינות השכנות לתאילנד כגון: סין, וייטנאם והודו. במטבח זה משתמשים באורז, מאכלי ים, פירות טרופיים, תבלינים ייחודיים וירקות שונים ומגוונים על מנת להכין מנות טעימות ופופולריות לרבות: פאד תאי, ראד נא, בננה לוטי, סטאי ועוד.
כיום, האוכל תאילנדי פופולרי במדינות רבות מלבד תאילנד. לישראל המטבח התאילנדי הגיע בשנות ה- 90 עקב החשיפה של התיירים והתרמילאים הישראלים שהגיעו לתאילנד למאכלים המיוחדים יחד עם ההגירה של עובדים תאילנדים רבים לישראל. ישראלים פיתחו גרסאות כשרות למטבח זה שבמקור משתמש לעיתים קרובות בבשר חזיר ובפירות ים לא כשרים.
עם הזמן, נפתחו מסעדות תאילנדיות רבות בישראל וענף המסעדנות בתחום צמח והתפתח עד שהפך לאחד התחומים המרכזיים ביותר בענף המזון.
היכן ניתן לרכוש מוצרי בסיס לאוכל תאילנדי?
בעבר חומרי הגלם לאוכל התאילנדי נמכרו אך ורק במעדניות ייחודיות שמתמקדות במכירת מוצרים מתחום זה. אך, עם ההתפתחות והצמיחה של תחום זה בישראל ועם עליית הביקוש לחומרי הגלם הללו, החלו למכור חומרי גלם גם ברשתות השיווק הרחבות.
כיום, ניתן למצוא ברשתות השיווק חומרי גלם רבים כגון: אורז תאילנדי, קרם קוקוס, וואסבי חריף, חמוצים תאילנדים, ממרח קארי, רוטב דגים ועוד. בישראל פותחו גרסאות כשרות לחומרי הגלם התאילנדים כגון: רוטב דגים כשר, ממרחי קארי כשרים ועוד. בעזרת חומרי הגלם הללו שניתן לרכוש במחירים סבירים ברשתות השיווק השונות, תוכלו להכין בבית, בקלות ובמהירות מאכלים תאילנדים כשרים וטעימים בעשייה ביתית.
כיצד ניתן להבחין בין אוכל תאילנדי מובחר לבין אוכל תאילנדי עממי?
האוכל התאילנדי ייחודי ושונה מהמאכלים הפשוטים שאנו רגילים לאכול בישראל. במטבח התאילנדי משלבים בין ארבעת הטעמים: חמוץ, מלוח, מתוק וחריף ויוצרים בעזרתם מנות ייחודיות ומלאות טעם. כאשר אנו אוכלים את המנות הללו, אנו צריכים לדעת להבחין בין אוכל תאילנדי מובחר לבין אוכל תאילנדי פשוט ועממי יותר.
אוכל תאילנדי עממי ופשוט יוגש לרוב במסעדות קטנות, ביתיות וצנועות שבהן נמכרות מנות תאילנדיות פשוטות ופופולריות. לעומת זאת, אוכל תאילנדי מובחר מוגש לרוב במסעדות מודרניות גדולות שבהן נמכרות מנות תאילנדיות מפוארות ויוקרתיות.
כיצד יש לבחור חומרי גלם משובחים להכנת אוכל תאילנדי?
ישנה חשיבות רבה לבחירה נכונה של חומרי גלם על מנת להכין אוכל תאילנדי אותנטי ומשובח. בחירה לא נכונה של חומרים עלולה לגרום לטעויות ולעוגמת נפש רבה. המוצר הראשון שעליכם לרכוש כאשר אתם מכינים אוכל תאילנדי הוא האורז.
שימו לב שאתם בוחרים באורז שמתאים למנה שאתם מעוניינים להכין. ישנן מנות תאילנדיות ששמים בהן אורז תאילנדי דביק ולעומת זאת ישנן מנות ששמים בהן אטריות אורז – כלומר לכל מנה יש את סוג האורז המתאים לה.
האוכל תאילנדי מכיל חומרי גלם נוספים שחשוב לבחור בצורה נכונה ונבונה. חשוב לבדוק שחומרי הגלם טובים וטריים. כמו כן, חשוב לבדוק שהחברה שמייצרת את חומרי הגלם היא חברה אמינה שמייצרת חומרי גלם טובים שמתאימים להכנת אוכל תאילנדי משובח.
על מנת להכין אוכל תאילנדי עליכם להשתמש באחד הרטבים הבאים: רוטב דגים, רוטב סויה ורוטב צדפות. חשוב לבחור ברוטב שמתאים למנה שבחרתם להכין ומעניק לה טעם מושלם.